Rossi kapitánynál momentán Dzsudzsák és Szoboszlai nem válogatott
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Marco Rossi a Magyar Időknek adott interjú, és konkrétan, őszintén beszélt néhány játékosról, köztük a csapatkapitányról is.

Rossi elmondta, hogy megszabott időpontja van arra, hogy keretet hirdessen, és ez két héttel a finnek elleni meccs, vagyis szeptember 8. előtt. Addigra meg kell találnia a csapatát, az idehaza játszók és a légiósok körében. Mindenkit meg kell nézniük a segítőivel.

„Ez nem Spanyolország, Belgium vagy Németország, ahol van 25 kiemelkedő játékos, aki adja magát, nekem 35-40, nagyjából egyforma képességű labdarúgót kell megvizsgálnom, természetesen a kollégáim segítségével. Csakhogy van egy óriási probléma.”

És itt beszélt konkrét játékosokról is, például a kedvencéről, Hidi Patrikról, vagy épp Dzsudzsákról.

„Hidi a spanyol másodosztályban, a Real Oviedo csapatában játszott, de most átadólistára tették. Nincs csapata.

Ha bekerül a Salzburg nagycsapatába, akkor nagyszerű, behívom. De a fiókcsapatból, a Lieferingből, amely a másodosztályban játszik, nem tudom beválogatni, mert az nem az a szint, amit a válogatottban megkövetelünk.”

Vagyis, ha most lenne kerethirdetés, Dzsudzsák nem kapna meghívót. A fiatalokon is rajta tartja a szemét.

„Ismerem én a fiatalokat, Csoboth Kevint a Benficából, Schön Szabolcsot az Ajaxból; utóbbi nálunk futballozott Kispesten, egy Ligakupa-meccsen be is állítottam a felnőttbe, ügyes szőke srác volt, azóta rengeteget fejlődhetett.

Természetesen Nikolics Nemanja is szóba került. Beszélt-e vele?

Itt van például Kalmár Zsolt. Öt nappal a Dinamo Tbiliszi elleni első meccsünk előtt érkezett meg Dunaszerdahelyre, előzőleg nem volt edzésben, odahaza, a Mol Arénában 15 percet játszattam, utána edzett egy hetet, és már jobb erőben volt, a visszavágón adott is egy gólpasszt. Ennyit számít, ha edzésben vagy, ha játszol. A játék ritmusát csakis mérkőzéseken tudod felvenni.

A hétvégén négy NB I-es meccset nézett meg, két fradista tetszett neki.

„...a Fradiból Lovrencsics Gergő tetszett, és két gólja miatt Varga Roland.”

Elmondta, hogy nem szabad, hogy egyetlen játékos is elkerülje a figyelmét, és hogy óriási változásokra senki se számítson a válogatott keretben, "tíz újonccal nem állhatunk fel az első tétmeccsünkön."

(Fotó: Shaun Botterill/Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.