Marco Rossi számára is hihetetlen az, amit elért a magyar válogatott az elmúlt néhány napban.

4–0-ra verte idegenben Angliát Magyarország a Nemzetek Ligájában, négy forduló után hét ponttal első a legnehezebb csoportban. Az angolok elleni győzelem a magyar foci elmúlt évtizedeinek egyik legkiemelkedőbb eredménye, nem csoda, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány is alig találta a szavakat a meccset követően:

„Senki nem számított ilyen eredményre, még a legszebb álmainkban semSokszor szerencsénk is volt, de megérdemeltük ezt is, mert a játékosok az első pillanattól kezdve együtt küzdöttek, harcoltak, szenvedtek – egy igazi csapatot láthattunk a pályán. Nagyon örülök, hogy el tudtuk érni ezt az eredményt.

Ha belegondolok, hogy honnan indultunk, amikor elkezdtük a közös munkát, és hová érkeztünk el, azt kell mondanom, hogy ez számomra is hihetetlen.

Az angolhoz hasonló kvalitású csapatok ellen meg kell szenvedni a mérkőzést. Végig futni kell, dolgozni kell, ezt sulykoltam a játékosokba az edzéseken is. Senkitől sem fogadtam el kifogásként, hogy fáradt, azt mondtam nekik, hogy ha felveszik a válogatott mezét, mindent el kell felejteniük, nem lehetnek sérültek, nem lehetnek fáradtak, mindent meg kell tenniük a csapatért. Olaszként nem hiszek a szememnek, hogy milyen érzelmeket váltanak ki a magyar szurkolókból a válogatott sikerei.

Elmondhatatlanul büszke vagyok a szurkolókra és a játékosokra is”

– nyilatkozta a magyar szövetségi kapitány.

A 6:3-nak annyi, Rossi válogatottja néggyel nyert Angliában

Leiskolázta a magyar válogatott Angliát, és zárójelbe tette a 69 évvel ezelőtti csodát. Történelmi siker!

(Fotó: MLSZ)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában