Az Eb-döntős angolok elleni döntetlen után értékelt a magyar szövetségi kapitány.

Az albánok elleni vereség után Angliában bravúros ikszet játszott a magyar válogatott. A vb-szerepléshez ez is kevés, de legalább így pozitívabb a hangulat a csapat körül, nem kis bravúrt ért el Rossi csapata, 1953 óta először szerzett pontot vendégként Anglia ellen Magyarország:

A legváratlanabb helyen szerzett pontot a válogatott: a Wembley-ben

Ismét az Eb-n látott szervezett focit mutatta a magyar fociválogatott, így újabb topcsapattal ikszelt.

A meccset követően a következőképp értékelt Marco Rossi:

„Úgy vélem, a fiúk az egész meccsen követték a taktikai utasításokat, de közben szívvel-lélekkel küzdöttek és hozzátettek valami pluszt. Kis szerencsénk is volt. Egy olyan angol csapattal játszottunk, amely talán nem volt csúcson. Ez is hozzájárulhatott a döntetlenhez.

Ha jól tudom, 1953 után először nem kaptunk ki Wembley-ben. Nehéz elfogadni, hogy Magyarországon hős vagy ha nyersz, és idióta ha kikapsz. Három hónapja hihetetlen Eb-t játszottunk, de én már a vb-selejtezők sorsolásakor mondtam, hogy álomszerű lenne kijutni a tornára, ám az álmaink véget értek. Ettől függetlenül mindig bánt, amikor a nem igazi szurkolók leírnak minket egy-egy rossz eredményt követően”

– fogalmazott Rossi.

A magyar válogatott novemberben San Marinót fogadja, majd a lengyeleknél zárja a selejtezősorozatot. Nyolc meccs után negyedik a csoportjában, Anglia mögött kilenc, Lengyelország mögött hat és Albánia mögött négy pont a hátránya.

(Fotó: MLSZ; via nso)

És ezt olvastad már?
Amikor megérint a prémium autózás érzése – A Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában
További cikkeink a témában