A Chelsea középhátvédje, Antonio Rüdiger az angol liga egyik legjobb védője, nem csoda, hogy komoly piaca van.

Rüdigert 2017-ben az AS Romától vette meg a Chelsea, és főleg Thomas Tuchel érkezése óta lett igazán fontos tagja a londoni csapatnak, konkrétan az egyik alapembere. A szerződése jövő nyáron lejár, egyelőre nem hosszabbított, ez pedig azt jelenti, hogy januártól szabadon tárgyalhat bárkivel. És kérője biztosan lesz, ha végül elhagyja a Chelsea-t.

A Real Madrid érdeklődéséről már korábban is lehetett hallani, de a német Bild szerint most már a Paris Saint-Germain is bejelentkezett a 28 éves játékosért. Állítólag Rüdiger ügynöke és a PSG sportigazgatója, Leonardo már találkozott, vagyis a francia csapat helyzete egyáltalán nem reménytelen.

Az angol sajtó novemberben azt írta, hogy a Chelsea heti 200 ezer fontos fizetést adna Rüdigernek, ami nyilván rengeteg pénz, de a Premier League-ben nem kiemelkedő. Rüdiger az idei szezonban is alapember a kékeknél, kiváló alkupozícióban van, és megteheti, hogy a végletekig kivár, és az is elképzelhető, hogy csak nyáron dönti el, hol folytatja. A Chelsea marasztalná, de óriási a verseny, a már említett PSG és Real mellett elvileg a Bayern is szívesen leigazolná a német válogatott játékost.

Újabb Real–PSG meccs van tehát kialakulóban a transzferpiacon. A két klub a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében egymás ellen játszik februárban. Külön pikantériája lesz a rangadónak, hogy állítólag Kylian Mbappé fű alatt már mindenben megegyezett a Real Madriddal, de a BL-meccs miatt a hivatalos bejelentés tolódik. Mbappé helyzete egyébként hasonló Rüdigeréhez, mindkettőnek júniusban jár le a szerződése, így mindketten szabadon tárgyalhatnak bárkivel januártól.

„Ha kell, meghalok a PSG-ért a Real Madrid ellen”

Sergio Ramos miatt is megvan a maga különlegessége annak, hogy a Real Madridot és a PSG-t összesorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A legdrágább átigazolástól a dokumentumok miatt meghiúsult klubváltásig – Ez történt a transzferszezon utolsó napján
További cikkeink a témában