Már Madridban is látszott, hogy magasan a Man. United a leggyengébb angol BL-csapat, de ott még a meccs végén visszajöttek a párharcba. Aztán az Old Traffordon lenullázta őket az Atlético.

Hiába ikszelt Madridban a United, maximálisan az Atlético uralta a meccset, mindezt úgy, hogy rendkívül tartalékos volt a Madrid. Nem játszott Koke, Carrasco, De Paul, Suárez és Cunha sem, Lemar és Griezmann pedig csak csereként állt be. Akkor azt írtuk, ez nemcsak azt jelenti, hogy a Man. United kevés, hanem azt is, hogy van még lehetőség az Atléticóban.

Azóta jobb formába került Simeone csapata, valamint a fenti játékosok nagy része bekerült a kezdőbe. Ennek ellenére a Manchester kezdte jobban a meccset, és Elanga gyorsan vezetést is szerezhetett volna, de fejbe rúgta Oblakot. És nagyjából itt ki is fulladt az MU lendülete, jött egy De Paul-lövés, egy João Félix-lesgól, majd a 41. percben Renan Lodi érvényes gólja: Félix sarkazása után Griezmann adott középre, Renan Lodi pedig a rövidbe fejelt.

A Manchester megtette a tőle telhetőt, csak épp az kevés ezen a szinten, az Atletinek nem különösebben okozott gondot lehozni a meccset kapott gól nélkül. Így aztán 1–0-ra győzött a Madrid, és a hazai döntetlen után a legjobb nyolc közé jutott a Bajnokok Ligájában.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Olyan gólt csavartak az angol Ligakupában, hogy alig hiszünk a szemünknek