Samuel Umtiti semmiképp sem akart elmenni Barcelonából, ezért sosem látott szerződéshosszabbítást írt alá.

Abszolút páratlan a futballtörténelemben, ami ma történt Barcelonában. Az még önmagában teljesen normális ügymenet, hogy egy játékos szerződést hosszabbít. Még talán az sem nagy ügy, ha mindezt úgy, hogy évek óta ki akarják paterolni, de az teljesen egyedi, hogy Umtiti úgy írt alá 2026. június 30-ig az FC Barcelonához, hogy a pénze ugyanannyi marad. Mármint ugyanannyi, mint amit másfél évre kapott volna.

Szóval vegyük át még egyszer: Umtiti úgy csökkentette a bérkeretet, hogy

a hátralévő másfél évre neki járó 18 millió eurót osztják le 2026-ig, ergo négy év alatt kapja meg azt a pénzt Umtiti, ami a következő másfél évben járt volna neki.

A jelenlegi évi 12 millió eurós keresetét így 4,5 millió euróra csökkentette, ezért a Barcelona most már regisztrálhatja a szövetségnél a frissen igazolt Ferrán Torrest.

Az új szerződés lehetőséget biztosít Umtitinek, hogy 2023 nyarán ingyen távozzon, a Barcának pedig azt, hogy 2025 nyarán egyoldalúan felbonthatja a szerződését. De a legfontosabb most az volt a klubnak, hogy időt és pénzt nyerjen. A hosszabbítás ellenére ugyanúgy szeretné elpasszolni a Barca, csak így, kisebb bérrel könnyebb lesz.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Haaland jó arc volt, beállt labdázgatni a marbellai strandolókhoz
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő