Lionel Scaloni a spanyol Cope rádiónak nyilatkozott a fontos kérdésről.

Az örök kérdés még mindig elhangzik, azonban a katari világbajnokság óta már nem lehet belekötni a válaszba, ha nem Maradonát mondják. Szóval ki a legjobb:

„Ha egyet kell választanom, Leót választom, ő különleges a számomra. Ő a valaha volt legjobb, bár Maradona is nagyszerű volt”

– válaszolta Scaloni, aki ugye a Copa América után a vb-t is megnyerte Messivel, szóval igazi legendákat csináltak egymásból. Bár Messi már Scaloni nélkül is a legjobb volt.

Eddig az 1986-os világbajnoki cím miatt Maradona helye megkérdőjelezhetetlen volt az argentinoknak, ám 2022-ben Messi is vb-aranyig vetette Argentínát, így már nem lehet azzal érvelni, hogy jó-jó, de a világbajnoki cím.

Messi koronázott király lett, Argentína a világbajnok!

A 22. foci-vb döntője egészen hihetetlen drámát hozott. Ha a vb nem is, de a döntő talán minden idők legjobbja volt. Argentína háromszoros világbajnok.

Scaloni azt is elmesélte, hogy a 2018-as kinevezése után első dolga volt, hogy beszéljen Messivel, aki akkor épp ideiglenesen lemondta a válogatottságot az oroszországi vb-kudarc után.

„Az első egy videobeszélgetés volt Messivel. Azt mondta, megtisztelő, hogy keressük, mi pedig kértük, hogy jöjjön vissza, számítunk rá. Aztán nyolc hónappal később visszatért és egy hihetetlen csapatot talált.

Messit edzeni nem nehéz. Technikai téren nincs mit javítani rajta, de olykor lehet instruálni, hogy hogyan támadjon. Amikor megérzi a vér szagát, ő a number one.”

Scaloni mindent vitt

Persze aki világbajnokságot nyer, annál nincs jobb.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában