A magyar válogatott játékosa szerint a világ 15 legjobb csapata közül bármelyik odaérhet a top nyolcba.

Zsinórban három vereséggel zárta a kézilabda-vb-t a magyar férfi válogatott, így a nyolcadik helyen végzett. Az olimpiai selejtezőtornára kijutott a csapat, így az elsődleges célt teljesítette, de főleg a szurkolókban hagyott hiányérzetet a vb, miután a későbbi győztes dánoktól 17 góllal, Norvégiától nyolc góllal kikapott a csapat, a hetedik helyért rendezett meccsen pedig Egyiptomot sem tudta legyőzni.

Utolsó meccsén is kikapott a kézilabda-válogatott, nyolcadik helyen végzett

Nem lett meg a minimális cél, a hetedik hely, Egyiptom is legyőzte a válogatottat.

A torna után az M4 Sportnak nyilatkozott a válogatott védőspecialistája, Sipos Adrián, aki a következőképp értékelt:

„Amikor jól játszottunk akkor mindenkinél nagyobb volt a boldogság, a vereség és a rosszabb játék viszont minket is nagyon sújtott. Ilyenkor a saját lendületünket is elveszítettük, fel kellett mindig állni ezekből a meccsekből. Szerettünk volna jobb világbajnokságot játszani, valószínűleg mások is úgy mondják, az eredmény alapján jó vb-t játszottunk, a játék kapcsán nem, de ha a végcélt nézzük akkor jól sikerült.

Az első 15 csapatból bárki odaérhet az első nyolcba. Ennek fényében nagyon nagy dolog, hogy mi ott vagyunk. Évről évre egyre erősebbek a csapatok, és mi oda tudtunk kerülni”

mondta Sipos.

Kitért a dánok elleni meccsre is:

„Tudtuk, hogy az északi csapatok a sportág legjobbjai, amit a dánok bizonyítottak is ellenünk, hiszen nem játszottak húszféle variációt, csak négyet, de azt tökéletesen. Nem tudom, mi történt, de hihetetlen rosszul játszottunk a dánok ellen. Ilyenre nem is emlékszem, eladott labdák, kiesett a kezünkből, lépés, szétesett védekezés, abszolút semmi nem jött össze.”

Hogyan értékeled a kéziválogatott vb-teljesítményét?

(Fotó: Magyar kézilabda-válogatott Facebook-oldal)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában