Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya ismét Milák Kristófról nyilatkozott, szerinte továbbra sem kezdte el a munkát az olimpiai bajnok úszó.

Sós Csaba már októberben azt nyilatkozta a többszörös Eb-győztes, háromszoros világbajnok és egyszeres olimpiai bajnok Milák Kristófról, hogy nem megfelelően készül a 2024-es párizsi olimpiára, miután a 2023-as világbajnokságot kihagyta:

Az úszóválogatott szövetségi kapitánya Milákról: Ez így nem fog menni

Sós Csaba szerint hiába zseni Milák Kristóf, de ami jelenleg történik az olimpiai és világbajnok úszóval, az nem jó irány.

November végén aztán Gergely István, a Honvéd ügyvezető elnöke úgy fogalmazott, hogy Miláknak továbbra sincsenek komoly úszóedzései, de a konditerembe már lejár:

Milák Kristóf konditeremben már edz, medencében még nem

Kondizik és gyógytornázik. Elég lesz?

Sós Csaba most újra nyilatkozott Milákról, az nso a Sportrádióra hivatkozva idézte a szövetségi kapitányt, aki arra a kérdése, hogy milyen állapotban van az olimpiai bajnok úszó így válaszolt:

„Katasztrofális. Ha valaki eltöri a lábát, és a gyógyulás után leveszik a gipszet, vékonyabb lesz a lába, hiszen az izmok nem dolgozhattak addig. Az állóképesség nyolc-tíz nap után kezd elszállni, Kristóf pedig kihagyott fél évet. Ehhez hozzátenném, hogy a víz egy speciális közeg, abban tartózkodni, abban csúcsteljesítményt nyújtani, komplikált, összetett dolog.”

Sós elmondása szerint Milák hónapok óta nem végzett érdemi munkát, és ha vissza is tér az olimpiára, Párizs már nem lesz olyan, mint amilyen lehetett volna:

„Ha vissza is tér, már biztos, hogy Párizs nem lesz olyan, mint lehetett volna, hiszen azt, amit úszhatott volna, ha szeptemberben beleáll a munkába, biztos nem tudja produkálni az olimpián. Más kérdés, hogy ha egy ilyen istenadta tehetség tényleg elkezd dolgozni januárban, és onnantól ezt teszi egészen az olimpiáig, akár még nyerhet is, ám ez messze nem az lesz, mint lehetett volna.”

A szövetségi kapitány azt is elmondta, hogy az értetlenség jelenleg az alapálláspontja a Milák-ügyben, sem ő, sem mások nem tudják, mi történik a sportolóval, de valami jelenleg fontosabb Milák életében az úszásnál.

Ez is érdekelhet:

„Milák tartozik Magyarországnak”

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke gondolja így. Szerinted igaza van? Milák tartozik bárkinek bármivel? Mondhat ilyet egy elnök?

Hosszú Katinka kiállt Milák mellett, primitívnek nevezte Wladár kijelentését

A Magyar Úszószövetség elnökének megosztó, mit több merész kijelentésén Hosszú Katinka felháborodott.

(Fotó: Getty Images; via nso)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában