A Cukaricki elleni győzelem után a csapat kitartását emelte ki a Ferencváros edzője.

Az Európa-konferencialiga csoportkörének 5. fordulójában 2–1-re nyert a Ferencváros a Cukaricki otthonában, miután bő 70 percet hátrányban futballozott:

98. perces góllal nyert a Fradi Szerbiában

Nagyon sokáig úgy tűnt, pontot sem szerez Szerbiában a Ferencváros, végül hárommal távozott a Cukaricki otthonából a magyar bajnok.

A meccs után a Ferencváros edzője, Dejan Stankovic csapata kitartását dicsérte:

„Egy emberként vérrel, verejtékkel küzdöttünk a végsőkig. Ha így harcolunk, akkor annak meglesz az eredménye, ahogy most is megvolt. Együtt nyerünk, együtt kapunk ki.

Apró dolgok döntenek akár az én sorsomról, akár a klub céljainak eléréséről. Katona Bálint példája mutatja, hogy minden játékos fontos a csapatban. Eddig nem játszott, most pedig fontos szerepe volt a fordításban. Nem történik semmi, ha valaki nem játszik egy meccset, mert 60-70 találkozó van egy idényben. A fontos az, olyan állapotban kell lenni, hogy ha lehetőséget kap, akkor készen álljon”

– nyilatkozta Stankovic.

A Fradi 9 ponttal a második a csoportban, az utolsó körben a már továbbjutott Fiorentinát fogadja, és ha nem kap ki, egészen biztosan továbbjut. A csoport harmadik helyén a hatpontos Genk, a Cukaricki továbbra is pont nélkül áll.

(Player/MTI; fotó: Koszticsák Szilárd)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Kíméletlen: Haaland öt gólt vert az FA-kupában

Mbappé Emmanuel Macronnal és Nasszer al-Kelaifival találkozott

További cikkeink a témában