Hosszabbítás után lett az NFL bajnoka a Kansas City Chiefs, Patrick Mahomes ezúttal is MVP-címmel távozott a Super Bowlról.

Öt éven belül harmadszor lett az NFL bajnoka a Kansas City Chiefs, miután a San Francisco elleni 58. Super Bowlon hosszabbítás után győzött.

Az első negyedben nem volt pont, a címvédő Chiefs a félidőben mindössze három ponton állt, míg a San Francisco tízet gyűjtött össze. A szünet után aztán felpörgött a Chiefs támadóegysége, a harmadik negyedben egy 10–0-s sorozat után már a bajnok vezetett. A negyedik negyedben azonban a San Francisco szerzett egyedül touchdownt, a legvégén a Chiefs a győzelemért támadott, de egy mezőnygóllal csak egyenlíteni tudott Andy Reid csapata, így 19–19 után jöhetett a hosszabbítás.

A San Francisco kezdte a ráadást, és egy mezőnygóllal ismét átvette a vezetést. A Chiefs ezt követően TD-ig végigvitte a döntő utolsó játékát: Mahomes passza után Mecole Hardman szerezte a győzelmet jelentő touchdownt, 25–22-re nyert a Kansas City Chiefs, amely története negyedik bajnoki címét szerezte. Az MVP-díjat a Chiefs sztár irányitója, Patrick Mahomes kapta meg.

Összefoglaló (a videó átkattintás után indul):

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Tuchel csak nyárig maradhat Münchenben, be is jelentkezett a Barcelonához

Stankovic: Ez lesz a meccs, a nagybetűs meccs

További cikkeink a témában