Nem is az új kontraktus a váratlan, hanem az, hogy a topklubok folyamatos érdeklődések után simán lehet, hogy sehova nem megy a magyar védő.

Azt írja a török Sporx.com, most hogy kicsit csillapodott a felhajtás Szalai körül, és nincs is topformában a magyar hátvéd, a Fenerbahce le akar ülni vele és a menedzserével a március végi válogatott szünetben, és egy új szerződést mutatnának neki.

Szalai maradására pici volt az odds, a Chelsea-től kezdte az Atlético Madridon, a West Hamen és az Aston Villán át a Juventusig mindenki kereste, felsorolni is nehéz. De mostanság csend van körülötte. A törökök meg úgy érezték, itt az idő hosszabbítani és adni neki egy vaskos fizetésemelést. Azt írják a törökök, hogy

az új szerződés szerint Szalai évi 500 ezer eurós fizetése egymillióra emelkedne, a kivásárlási ára pedig 30 millió euró lenne.

A jelenlegi szerződése 2025-ig szól, arról nem tesznek említést, hogy erre mennyit pakolnának rá, de a lényeg úgyis a fenti számokban rejlik.

Szalai az edző és a nézők egyik kedvence lett a megalkuvást nem tűrő játékával, ebben a szezonban 37 tétmeccsen játszott, ebből 32-szer kezdőként.

A teljesség igénye nélkül:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Káprázatos góllal mentett pontot a Liverpool