Szalai Attila jó formában van a klubjában, és készen áll a válogatott megmérettetésre is. A védő a MOL Csapatnak elmondta, innen már iszonyú csalódás lenne kiesni az A-csoportból.

„Álomszerű történet ez, de nem az ölünkbe pottyant, hanem nagyon keményen megdolgoztunk érte” – mondta Szalai Attila a kérdésre, mit mondott volna, ha a Nemzetek Ligája sorsolása után azt mondják neki, két fordulóval a zárás előtt a magyar válogatott fogja vezetni a csoportot Németország, Olaszország és Anglia előtt.

Szívünk-lelkünk benne van ebben az eredményben, és nemcsak a Nemzetek Ligája, hanem már az Európa-bajnokság hasonlóan brutális csoportjában elért eredmények is azt bizonyítják, hogy akarattal, hittel és szervezettséggel bármire képesek lehetünk.

Szalaira ismét ajánlatot tettek a londoniak

Egy éve már próbálkozott a West Ham, most megint sürgetően keresnek egy középhátvédet.

Marco Rossi csapata négy forduló után vezeti az A-divízió hármas számú csoportját, Angliát oda-vissza legyőzte, Németország ellen hazai pályán döntetlent ért el, Olaszországban pedig szoros meccsen egy góllal kikapott. Ha a tabella nem lenne elég hízelgő, a pénteki ellenfél egyik sztárja, Joshua Kimmich azt nyilatkozta, ritkán játszik olyan szervezett ellenféllel, mint a magyar.

„Mindig jó érzés ilyen dicséretet kapni, de már számtalanszor elmondtuk, hogy mivel nekünk nincs két csapatnyi világsztárunk, csak akkor tudunk eredményesen szerepelni, ha szervezettek, élesek és kompaktak vagyunk, a taktikai utasításokat tökéletesen betartjuk, és mindig készen állunk rá, hogy kisegítsük a társunkat a pályán. Jó meccset játszottunk a németekkel hazai pályán, de még annál is jobbat az Európa-bajnokságon”

– idézte fel Szalai (aki az öltözőben csak Sancho) a müncheni mérkőzést, ahol a hajrában 2–1-re vezető magyar válogatott kezében volt a továbbjutás, ám sajnos Németország kiegyenlített.

„Nekünk, játékosoknak azért más élmény volt az a müncheni meccs. A szurkolók a jó teljesítmény látva gyorsabban napirendre tértek afölött, hogy nem sikerült a bravúr, mint mi. Emlékszem, olyan összetörten ültünk az öltözőben a meccs után, mintha kikaptunk volna. Szóval jólesik, hogy a szurkolók értékelik a teljesítményt, de számunkra az a meccs egy jó nagy tüske a körmünk alatt.”

A magyar válogatott káprázatosan szerepel a Nemzetek Ligájában, holott a pénteki ellenfél mellett a tavaly nyári Európa-bajnokság két döntőse is ott van. Megkérdezték Szalait, a három ellenfél közül melyik ellen a legnehezebb játszani.

Lehetne elemezgetni a három ellenfél játékerejét, formációját és stratégiáját, de a mi szempontunkból ennek semmi jelentősége nincs. Olyan futballisták ellen szerepelünk, akik a posztjukon a világ legjobbjai, a legnagyobb célokért küzdő klubok játékosai. Teljesen mindegy, hogy melyik erősebb egy hajszállal a másiknál, nekünk mindegyik ellen csak akkor van esélyünk, ha magunkra koncentrálunk és mindent kiadunk, ami bennünk van.

Arra viszont büszkék lehetünk, hogy egy ilyen erős mezőnyben az élen állunk. Négy fantasztikus meccs van mögöttünk… igen, ide sorolom az olaszországi vereséget is, mert nem adtuk fel, végig harcoltunk és 2–0 után is volt tartásunk szépíteni és szorossá tenni a meccset. Annyit leszögezhetek, hogy most már iszonyú csalódás lenne kiesni az A-divízióból, még ha tudjuk is, hogy két nagyon nehéz meccsünk van hátra

Álomszerű az a történet, amit az utóbbi időben ír a magyar válogatott, és még nem tettük le a tollat.

Nem akarok rangsorolni a bravúrok között, mindenesetre a bennmaradás nemcsak erkölcsileg lenne fontos eredmény, hanem azért is, mert akkor továbbra is a legjobbakkal szemben csiszolhatnánk a játékunkat, és erre nagy szüksége van a csapatnak.

Szalai egyébként igen komoly meccsterheléssel hozza az ősz elejét, csapata hazai és nemzetközi porondon is küzd, szeptember végén jön gyors egymásutánban a két válogatott meccs, majd azonnal következik is a Besiktas elleni szuperrangadó, majd az AEK elleni Európa-liga-meccs.

A teljes interjú itt olvasható el.

A másik Szalairól is írtunk:

Mit adott Szalai Ádám a magyar válogatottnak?

Szalai Ádám bejelentette, hogy a soron következő két Nemzetek Ligája-meccs után visszavonul a magyar válogatottól. Visszavonul a válogatottságtól az a játékos, aki a pályán sokat tett a magyar csapatért. A pályán kívül pedig talán még többet.

(Fotó: MLSZ)

És ezt olvastad már?
A Lyon támadója megrúgta az év legröhejesebb tizenegyesét