Szánkó helyett most bobbal próbál kijutni a téli olimpiára a 49 éves kenus
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Pulai Imre Sydneyben olimpiai bajnok lett kenuban Novák Ferenccel, ám tíz éve már szánkóval próbál kijutni a játékok téli verziójára.

A 49 éves Pulai a tíz szánkós év alatt két téli olimpiai kvalifikációnak ment neki, és állítása szerint mindkétszer sikerült is, megvolt a kellő számú pontja, csupán „sportpolitikai okok miatt nem jutottam ki, lehúzták a nevem és hölgy utazhatott”. Ezt az M4 Sport csütörtöki Sportreggeli című adásában mesélte el.

A keserű, de elszánt óriás azt is elmondta, hogy jó minőségű szánkót már tudott venni magának, ám a jelenlegi kettes bobjukat bérlik, de tárgyalnak két céggel is, akik segítenének a vásárlásban.

Az olimpiai kvalifikáció, a világkupa-sorozat ősszel indul, és nyáron derül ki, mely versenyeken lehet pontot szerezni. Az edzéseket Németországban és a tengerentúlon végzik, társaival terveznek egy tíznapos litvániai edzőtábort – onnan hoznák az új kettes bobjukat is.

Az olimpiai kvalifikációt kettes és négyes bobban is megpróbálják, annyival nagyobb lesz a sansz, arról nem beszélve, hogy az új szabályok szerint a vezetőnek, a sofőrnek, vagyis Pulainak, mindkét egységben rajthoz kell állnia a világkupákon.

A beszállás a nehéz, mert kis helyre kell beugrani, ráadásul rövid idő alatt” – mondta el a bob hátulütőit. „Hosszú távra tervezek bobban. Szánkóban úgy voltam benne a top negyvenben, hogy feleannyi edzésre volt módom, mint a profiknak, mert a lecsúszás is drága.

Pulai már egy versenyen indult, a 60-ból 35. lett egy 18 éves, bérelt bobbal. A cél tehát 2018, Pjongcsang. Ha nem sikerül becsúszni, akkor 2022-re szerezni kell egy síugrólécet.

(Fotó: MTI)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.