27 év elteltével avattak ismét magyar győztest férfi kard egyéniben, legutóbb 1990-ben Nébald György bizonyult a legjobbnak.

Aranyérmet nyert a kardozó Szatmári András a lipcsei vívó-világbajnokságon.

A világranglista tizedik helyezettje nehéz ágon jutott el az esti négyes döntőig. A fináléba kerülésért rendezett asszóban a francia Vincent Anstett ellen is dinamikusan kezdett, és bár később szoros lett az állás, a végére négy tusra nőtt a különbség.

Az aranyéremért a világranglista negyedikje, a koreai Gu Bon Gil volt az ellenfele a magyar vívónak, aki idén már jelezte, hogy számolni kell vele: februárban megnyerte az egyik legnagyobb presztízsű világkupaversenyt Padovában.

A döntőt a 28 éves, egyéniben korábban világbajnoki ezüst- és bronzérmes, csapatban, Londonban olimpiai bajnok Gu kezdte határozottabban. Gyorsan elhúzott négy tussal a Vasas kardozójától, a technikai szünetre 8:4-gyel mentek. Nyolc-nyolcnál utolérte, majd 10:10-et követően először vezetett az asszó során, és végül simán, 15:11-re nyert.

Vb-döntő, férfi kard

Szatmári–Gu Bon Gil 15:11

A 24 éves Szatmárinak eddig csapatban voltak érmei világversenyekről: vb-n végzett második és harmadik helyen, illetve az idei Eb-n nyert bronzot.

(MTI; fotó: AFP)

És ezt olvastad már?
Nem jutott elődöntőbe a férfi vízilabda-válogatott a hazai vb-n