A Real Madrid nyerte az el Clásicót, de akadt néhány ítélet, ami felkorbácsolta a kedélyeket. Például Lamine Yamal pörgetése, ami nehéz volt eldönteni, hogy bent volt-e a labda vagy sem. Mivel a La Ligában nincs erre megoldás.

A topbajnokságokban már alapvetés, hogy használnak gólvonal-technológiát, ami jelzi a játékvezetőnek, ha a labda teljes terjedelmével áthalad a gólvonalon. Kivéve persze a La Ligát, ahol az elnök azt mondta, sokallja a 3 millió eurót ezért a kütyüért. Meg amúgy is kiválóak a spanyol sporik, minek.

A Real Madrid és a Barcelona rangadóján viszont épp jól jött volna egy ilyen chip a labdában, mert akkora talán nem kellett volna tippelgetni a VAR-szobában, hogy bent volt-e Lamine Yamal perdítése.

Azért is kellett tippelni, mivel ezen az oldalon épp nem volt vonalban egyetlen kamera sem, a másikról pedig Lunintól nem lehetett pontosan látni. Mivel nem volt egyértelmű bizonyíték, hogy bent volt, ezért a pályán hozott döntés maradt érvényben.

Te hogy látod, bent volt Yamal perdítése?

Xavi pedig dühöngött: „Az általunk a világ legjobb bajnokságának tartott bajnokságban nincs gólvonal-technológia! Ez szégyen. Mindenki látta, hogy bent volt a labda.

Egyébként nem mindenki, az első kép alapján szerintünk, ha minimálisan is, de talán csípte a vonalat.

A Real Madrid egy 91. perces góllal megnyerte a klasszikus, alighanem bajnok lesz

Nagy hete van a Real Madridnak, a BL-negyeddöntő után az el Clásicót is behúzta.

(Fotó: Diego Souto/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

A kirúgott Xavi rögtön egy topcsapat edzője lesz?

További cikkeink a témában