Példátlan botrány robbant ki Szerbiában, olyan sárdobálás kezdődött, hogy mindenkit be fog mocskolni.

Tulajdonképpen nem szerepelt olyan szörnyen a szerb férfikézilabda-válogatott az Eb-n, az utolsó pillanatban, ha mázlival is, de becsúszott a középdöntőbe – nem úgy, mint mi –, ami a minimum elvárás volt. Ott viszont nem nyert egy meccset sem, így a 12. helyen végzett.

A csoportban az Izland, a középdöntőben a fehéroroszok elleni meccs volt a kulcs, ez később még fontos lesz.

Az Európa-bajnokság után Jovica Cvetkovics szövetségi kapitány meg is írta az ilyenkor szokásos értékelését, ám utána robbant a bomba. Merthogy a szerb sajtó kiszivárogtatta Cvetkovics jelentésének fontosabb részleteit, ami többek szerint is csak pletyka volt, azonban Bozsidar Djurkovics elnök megerősítette, tényleg ez szerepel a jelentésben.

A kapitány például leírta, hogy néhány játékos hajnalig szórakozott Zágrábban.

Több sem kellett az addig csendben tűrő játékosoknak, mindent kipakoltak edzőjükről, mivel Cvetkovics vádjai miatt támadni kezdték őket.

– áll a játékosok által aláírt közleményben. Meg még néhány döbbenetes részlet a kontinenstornáról. Ha ezek igazak, márpedig az egész keret ezt állítja, Cvetkovicsnak nem nagyon kell majd válogatnia az ajánlatok között.

Megtörténhet-e, hogy a kapitány azt kérdezi Bogdan Radivojevicstől, hogy „hol vagy most, kicsi?”, a klubra célozva, mivel nem tudja, hogy melyik egyesületben játszik?

Megtörténhet-e, hogy a szövetségi kapitány elutazik Szkopjéba, hogy beszélgessen Alem Toszkiccsal, miközben ő Velenjében játszik?

Ezek után talán nem kellene azon csodálkoznunk, hogy az ellenfeleink játékosainak 85 százalékát sem ismerte.”

Ezen kívül Cvetkovics folyamatosan dohányzott, a teremben és az öltözőben is, ő személyautóval utazott az Eb alatt, nem pedig a csapat buszával, ráadásul a játékosok szerint a kapitány úr a szállodában töltött hét nap alatt 1200 eurót költött szeszre.

A szövetség is megszólalt ezek után, és mindenkit megkért, a nyilvános fellépéseikkel ne okozzanak kárt a szerb kézilabdának. De gyanús, hogy ez már késő. És az is biztos, hogy Jovica Cvetkovics nem marad kapitány. Hogy lesz-e edző valahol, az is kérdéses.

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon