Szoboszlait a magyar fociválogatott kezdőjébe!
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Úgy érezzük, itt az ideje élesben is kipróbálni a legtehetségesebb magyar focistát, ha már Salzburgban is megtették. Rossi kiválóan dolgozik, nem akarunk beleszólni, de szeretnénk, ha bevállalná most ezt.

Persze egy válogatott más, mint egy klubcsapat, a nemzeti csapat mezét ki kell érdemelni, meg kell érte küzdeni, rendszeresen játszani, etcetera – nem kérdés, Szoboszlai Dominik ezen már túl van.

Ugyan még csak 18 éves, de pillanatnyilag nagyon kevés magyar focistát jegyeznek magasabban, elvégre Szoboszlai Dominik a legjobb osztrák csapat, a Red Bull Salzburg kezdőjébe is beverekedte magát, gólt is szerzett, bemutatkozott az Európa-ligában.

Kora ellenére ritka érett játékot mutat, higgadt, mentálisan erős, technikás és kivételes a rúgótechnikája. A 8-as és a 10-es poszton is kiemelkedőt tudna nyújtani a válogatottban, és ugyan eddig jól működött a középpályája Naggyal, Kleinheislerrel és a Kovács/Kalmár egységgel, de Szoboszlai szintlépés lehetne.

A nem kérdés, hogy a legjobb magyar, Nagy Ádám, aki az egyik legtöbbet futja a Serie A-ban, fix kezdő. Kleini rendkívül sokat dolgozik, ütközik, labdát szerez, de ennél sokkal többet nem tud adni, a Kovács István vagy Kalmár Zsolt kettős is kiválóan támadott le, kulcspasszokkal is jelentkeztek, de mindkettőnél jobb Szoboszlai.

Mivel a szlovákokkal idegenben játszunk, ezért a két motort nem vennénk ki, a hátulról szervező, intelligens Nagy Ádám mindig kell, mellette Kleinheislerre is szükség lesz, hogy pörögjön. A harmadik nálunk Szoboszlai, aki remek labdákkal indíthatná a két szélsőt, Varga Rolandot és Nagy Dominikot, vagy passzolhatna fel Szalainak.

Ez a mi kezdőnk:

Gulácsi Péter

Lovrencsics Gergő, Willi Orbán, Kádár Tamás, Korhut Mihály

Nagy Ádám, Kleinheisler László

Varga Roland, Szoboszlai Dominik, Nagy Dominik

Szalai Ádám

Ami az ellenfelet illeti: eddig négy meccset játszott a magyar és a szlovák válogatott egymással, és sajnos egyet sem a magyar nyert meg.

Eb 2020, selejtező: Szlovákia–Magyarország 20.45, M4

Te betennéd Szoboszlait a kezdőbe?

Korábban már írtunk bővebben Szoboszlairól és a karrierjének roppant tudatos felépítéséről:

(Fotó: MLSZ Facebook)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.