A Bundesligában már láthattuk, milyen szigorú, és igazából meglehetősen szürreális szabályokkal indult újra a liga. Az angolok most kezdenek el edzeni, és még furcsább dolgokra lehet számítani.

A PL-ben ugyanis arra készülnek, hogy egy független szakértői csoport amolyan ellenőrként váratlanszerű megjelenik az edzéseken:

ezzel akarnak nyomást gyakorolni a klubokra, hogy az előírásoknak megfelelő edzést tartsanak játékosaiknak

– írja a Nemzeti Sport.

Richard Garlick ligaigazgató azt is elmondta, hogy a szakértői csoportjuk létszámát ki is bővítik, hogy elég ellenőr álljon rendelkezésükre a szúrópróbaszerű megjelenéshez. Azt is hozzáfűzte, hogy

a kluboknak biztosítaniuk kell, hogy az ellenőrök hozzáférhessenek az edzés alatt készített videofelvételekhez és GPS-adatokhoz.

Ezekre azért van szükség, mert keddtől már kis csoportokra bontva (legfeljebb öt fő) megkezdődhetnek a maximum 75 percig tartó edzések, ahol egyébként egyelőre kerülni kell az olyan gyakorlatokat, ahol játékosok testi kontaktusba kerülhetnek egymással. Sőt, a focistáknak be kell tartaniuk a távolságtartásra vonatkozó szabályokat is. Ez ugye annak tükrében, hogy heti két alkalommal mintegy 40 főt – játékost, edzőt, stábtagot – vetnek alá koronavírus-tesztnek, és csak negatív teszttel lehet edzeni, bohóckodásnak tűnik.

A Premier League is zárt kapus meccsekkel folytatódik, de hogy június 12-én, vagy esetleg június 19-én vagy 26-án folytatódik, azt még nem tudni.

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.