Teljes őrület volt az idei legerősebb UFC-gálán

Három címmeccs, három idő előtt befejezett bunyó, három új bajnok. Atyaég, mi volt ez?!

A UFC 217 még úgyis az év legerősebb UFC eseményének számított, hogy Conor McGregor nem kapott helyet a kártyán. Hogy miért? Mert egyrészt három vb-meccs volt, másrészt visszatért a UFC korábbi vitathatatlan királya, a négy évig inaktív Georges St-Pierre. De csak haladjunk sorban.

Az első vb-meccs női szalmasúlyban volt, ahol az eddig veretlen Joanna Jędrzejczyk óriási favorit volt Rose Namajunas ellen. A lengyel bajnok a meccs előtt már-már túltolta az arcoskodást, ami nem igazán állt jól neki – úgy is tűnt, nem tiszteli eléggé az esélytelenebb Namajunast. Ennek meg az lett a vége, hogy KO-val elveszítette az övét és a veretlenségét. Simán az év egyik legnagyobb meglepetése és győzelme Namajunasé.

UFC on Twitter

THAT LEFT HOOK THO!!! @RoseNamajunas #UFC217 https://t.co/bxo33yzSLi

A második címmeccs a harmatsúlyú Garbrandt–Dillashaw remek bunyónak ígérkezett és az is lett. Korábban ők ketten edzőtársak voltak, aztán Dillashaw lelépett, majd bajnok lett. Cruz ellen aztán az övét elbukta egy minimum vitatható meccsen, amit a fiatal és a súlycsoporton végigsprintelő Garbrandt szerzett meg. Náluk tehát nem show volt a trash talk, ez a két srác tényleg rühelli egymást. És a meccsen is óriási volt a feszültség, az első menetben Garbrandt leütötte Dillashaw-t, de a korábbi bajnok megúszta a kiütést. Aztán a második öt percben fordult a kocka, Dillashaw előbb egy fejrúgással fogta meg a bajnokok, majd később befejezte a meccset, ezzel újra övé az öv.

UFC on Twitter

The hooks have found homes tonight in the title fights 😳 @TJDillashaw #UFC217 https://t.co/BXNj4lwY79


És akkor jött a főmeccs a Bisping–GSP. Bispingen évekig csak mosolygott a legtöbb UFC-fan, pár éve minden idők egyik legemlékezetesebb kiütését szenvedte el, és sokáig úgy tűnt, bajnok soha nem lesz. Egészen 2016-ig, amikor az óriási arccal bunyózó Rockholdot kiütötte és a középsúly királya lett. Persze ezután sem volt a rajongók kedvence, azt mondták, kerüli a súlycsoport legveszélyesebb arcait – amiben azért volt igazság. A St-Pierre elleni meccs sem jöhetett volna létre „normál” körülmények között, hiszen a kanadai egy súlycsoportot fellépett, és amúgy sem bunyózott 2013 óta. A UFC viszont összehozta a korábbi királyának a visszatérését, és GSP bebizonyította, hogy minden idők egyik legjobbja.

Az első menetet uralta, a másodikban aztán fáradni kezdett, de a harmadik ismét az övé volt. Leütötte az angol Bispinget, végül egy fojtással fejezte be, így újra bajnok lett.

UFC on Twitter

ANOTHER HOOK THAT SET IT UP!! #UFC217 @GeorgesStPierre https://t.co/sBwgt08n17


Óriási gála volt a 217, három olyan meccsel, amiről még sokáig lehet beszélni, és egy remek formában visszatérő GSP-vel.

(Fotó: AFP)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon