Az Ajaxszal évről évre csodát tett, de az Old Trafford kispadja kényelmetlenebb.

Az eldőlni látszik, hogy Ralf Rangnick nem marad a United kispadján, az meg hatalmas kérdés, hogy igényt tartanak-e rá szakmai igazgatóként, merthogy a szerződése úgy szól, hogy ha nem marad edző, feljebb bukhat. De a hírek szerint nem különösebben rajonganak érte a játékosok, és akkor még arról nem is beszéltünk, hogy az új menedzser akar-e maga fölé egy olyan szakembert, aki az elődje volt.

A Manchester United teljesen biztos, hogy nyártól új edzőt fog alkalmazni, van egy is listájuk: Mauricio Pochettino, Erik ten Hag, Julen Lopetegui és Luis Enrique.

Közülük magasan a legesélyesebb, és gyakorlatilag miatta készült a lista, az Erik ten Hag, akivel már le is ültek beszélgetni

– írta meg Fabrizio Romano.

A találkozó során Ten Hag szeretett volna hallani a Manchester United költségvetéséről és a jövőre vonatkozó terveiről, miközben kiderült, hogy az angol nyelvtudása mostanra jelentősen javult, azzal a nem titkolt céllal, hogy a Premier League-ben vállaljon munkát.

Ten Hag 2017 végén vette át az Ajaxot, amely szinte minden évben erőn felül teljesít a Bajnokok Ligájában, jóval kisebb költségvetéssel jutott el például 2019-ben az elődöntőig, vagy idén a legjobb 16-ig hat győzelemmel, egy-egy iksszel és vereséggel. Kétszer nyert holland bajnokságot és Holland Kupát, mindeközben az Ajax játssza Európa egyik legszebb, legmodernebb fociját, élmény nézni őket. Ha ezt át tudja emelni Manchesterbe is, akkor ismét lehet egy topkategóriás Man. United.

Elemeztük a Manchestert, volt rá okunk bőven:

(Fotó: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Káprázatos góllal mentett pontot a Liverpool