Miután januárban leigazolta a Manchester City tulajdonosa, a City Group most már a válogatott keretébe is bekerült a magyar foci legfrissebb európai szintű tehetsége.

Marco Rossi ugyanis behívót küldött a 17 éves Vancsa Zalánnak is, aki így bekerült a magyar labdarúgó-válogatott keretébe a Nemzetek Ligája A divíziójának első négy fordulója előtt.

Marco Rossi szövetségi kapitány az MTK Budapest tehetséges csatára mellett 26 játékost hívott meg a júniusi mérkőzésekre készülő keretébe, amelyben rajta kívül további három újonc szerepel: Szappanos Péter, Spandler Csaba és Baráth Péter. De ők korábban már együtt készültek a nemzeti együttessel.

„Nincs meglepetés Vancsát leszámítva, mert rajta kívül csak olyanokat hívtam meg, akikre korábban is számítottam. Varga Kevint sajnálom, hogy nem hívhattam meg, de semennyit sem játszik a Young Boysban. Ugyanez a helyzet Schön Szabolcs esetében, és bár őt meghívtam, de az első két mérkőzés során az U21-es válogatottban szerepel majd”

– indokolta a keret összetételét a pénteki sajtótájékoztatón az olasz szakember.

Az MTI érdeklődésére Vancsáról kifejtette, hogy „nem kell Pep Guardiolának vagy Jürgen Kloppnak lenni ahhoz, hogy meglássa valaki a tehetséget a fiatal támadóban, akinek kiváló alapsebessége van.

„Klubjában több játéklehetőséget is kaphatott volna, talán a kiesés elleni küzdelem miatt jutott neki kevesebb. Azért hívtam meg, hogy adjak neki egy jelzést. Egyértelműen üzenetet küldtem, mert a jövő a fiataloké. Tudniuk kell, hogy én és a stábon követjük őket. Kötelességem gondozni az ilyen fiatal tehetséget”

– válaszolta Rossi, aki hozzátette Schönhöz hasonlóan eleinte ő is az U21-es válogatottban szerepel majd.

A kapusok tekintetében arról beszélt, hogy Gulácsi Péternek és Dibusz Dénesnek is szeretné megadni a lehetőséget, ezért azt tervezi, hogy két-két meccsen fog védeni mindkettő.

Gulácsi és Orbán rengeteget játszott. Nem gondolhatjuk, hogy velük az idény végeztével még négy meccset lejátszathatunk” – jelentette ki az 57 éves tréner.
A védelem kapcsán Szalai Attiláról ejtett szót, elmondása szerint napi összeköttetésben van vele, ez alapján sokat javult az állapota, így abban bízik, hogy a Fenerbahce utolsó meccsein már ismét pályára léphet. Ugyanakkor megjegyezte, a keretben hat játékos tud belső védőként futballozni.

A csatárok közül az OTP Bank Liga gólkirályáról, Ádám Martinról beszélt bővebben:

„Ádám valószínűleg eligazol egy másik bajnokságba. Szerbia ellen csereként beállva jól dolgozott, de húsz perc alatt elfáradt, azaz neki állóképességben sokat kell még fejlődnie. A 31 gólnak viszont megvan az oka. Ugyan nincs kivételesen jó formában, de elkezdtünk vele egy közös munkát, amit folytatni akarunk.”

Rossi előretekintett a hazája elleni mérkőzésre is:

„Labdarúgóként sosem volt olasz válogatott, csak a harmadosztály U21-es válogatottságáig vittem, így meccsen még nem hallhattam az olasz himnuszt. Cesenában énekelni is fogom, mert olasz vagyok, de persze a magyart is. Engem nagyon meg fog hatni.”

A magyar nemzeti csapat június 4-én az Eb-ezüstérmes angolokat fogadja zárt kapuk mögött, majd három nappal később az Európa-bajnok olaszok vendége lesz Cesenában. Június 11-én a németek következnek hazai környezetben immár nézők előtt, június 14-én pedig Anglia lesz az ellenfél Wolverhamptonban. A hazai bajnokságban szereplő labdarúgók május 23-án kezdik a közös edzéseket Telkiben, míg a hagyományos összetartás egy héttel később kezdődik.

A válogatott bő kerete:

(Fotó: MLSZ, MTK)

És ezt olvastad már?
43 éves lett a csendes zseni, aki szerint a kerék után a Playstation a legjobb találmány
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!