Több szempontból is csalódást okozott a Michael Phelps és a cápa közötti verseny
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az amerikaiak csináltak egy olyan úszós eseményt, melynek elérése keresztben lenyelte a budapesti úszó VB nézőszámait: a többszörös olimpiai bajnok úszó, Michael Phelps egy nagy fehér cápával úszott versenyt.

És kezdjük a két rossz hír közül a rosszabbal: ha azt hitted, hogy az úszósztár egy igazi cápa elől fog sprintelni, akkor ki kell ábrándítanunk. Ennyire senki nem volt tökös, és bár számítottunk rá, hogy nem így lesz, a megvalósítás még a várakozásainkat is alulmúlta. Meg lehetett volna ezt oldani látványosabban is egy kiábrándító szimulációnál.

Például egy plexivel kettéválasztott medencében is úszhatott volna a leggyorsabb ember és az óceánok legfélelmetesebb ragadozója, de ez a kézenfekvő dolog valahogy nem jutott eszébe a producereknek.


A másik rossz hír pedig maga a végeredmény, hiszen kiderült, hogy még akkor is totál esélytelen lennél egy éhes cápával szemben, ha úgy úsznál, mint az uszonnyal felturbózott Phelps.

A cápa ugyanis kerek két másodperccel volt gyorsabb a sportolónál, aki csak 38,1 másodperc alatt úszta le a 100 méteres távot.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.