Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Veszprémben már a látszatra sem adnak, egyértelmű, hogy az a cél, hogy BL-t nyerjen a csapat, az nem, hogy ezt magyarokkal tegye.

Aminek persze megvan az egyszerű oka: egy kézen megszámolható a nemzetközi szinten megütő magyarok száma. Így aztán olyan világválogatottat építenek, amiben lassan egyáltalán nem lesz magyar játékos, viszont így tényleg a kontinens legjobbja lehet a Telekom Veszprém.

Néhány napja René Toft Hansen, az olimpiai és Európa-bajnok dán beállós írt alá, ma pedig bejelentették honfitársát, a SG Flensburg-Handewittben játszó Rasmus Lauge Schmidttet.

Az irányító-átlövő 2+1 évre szerződik a Telekom Veszprémhez, a szerződése viszont csak 2019. július 1-én lép érvénybe, vagyis ő már tényleg a jövő csapatának pillére lesz. Gyakorlatilag Momir Ilics utódja.

Magyartalanítás

Addigra egyébként vélhetően Nagy Laci sem lesz már, szóval gyakorlatilag Lékai Máté lesz az egyetlen magyar, talán még Mikler Roland védhet, esetleg Ligetvári Patrik tud még megragadni a keretben, Győri Mátyás már most kezd kikopni, ráadásul a nyakára hozták Nenadicsot, és majd érkezik Mahé és Lauge is. Persze ne legyünk álszentek, ha BL-t nyer a Veszprém, ugyanúgy örülünk majd, mintha tele lenne magyar játékossal. Ja és mondjuk ki, hogy ez nem feltétlenül Vranjes vagy a vezetés hibája, egyszerűen nincs tehetséges fiatal magyar...

– lelkendezett Lauge a hivatalos honlapon.

A 26 éves Lauge az egyik legjobb játékos a posztján, rendkívül képzett átlövő, aki 2012-ben Európa-bajnoki aranyat nyert, a 2018-as tornán pedig a kanadai táblázat élén végzett 40 góllal és 36 gólpasszal.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.