Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Már követni is nehéz, hány új játékos érkezett, érkezik Veszprémbe, egy klasszikus világválogatott épül a Bakonyban. A legújabb érkező a THW Kiel 33 éves dán beállója.

November végén írtunk legutóbb veszprémi érkezőről, akkor a kapuszseni, Sterbik Árpád írt alá. Előtte Petar Nenadics szerződését jelentették be, a szerb januártól játszik a Telekomban, majd egy éve, 2017 tavaszán pedig egy rakás játékos érkezését jelentették be. Közülük a francia William Accambray, a norvég jobbátlövő, Kent Robin Tönnesen, a macedón szélső, Dejan Manaszkov és a fiatal magyar irányító, Győri Mátyás már akkor ősz óta Veszprémben játszik, a francia irányító, Kentin Mahé és a horvát szélső, Manuel Strlek a következő szezonban érkezik.

Ahogy a most szerződtetett dán, René Toft Hansen is.

A beálló olimpiai és Európa-bajnok, tehát igazi rutinos világklasszis, a Kiellel rengeteg nagy meccset játszott, három német bajnoki címet nyert. A dán Tv2 számolt be róla először, most a veszprémiek a hivatalos honlapjukon megerősítették a megállapodás tényét.

Veszprém Handball Team

A Telekom Veszprém klasszis dán játékost szerződtetett a Bundesligából. Telekom Veszprém signed a world-class Danish player from the Bundesliga. #WelcomeRene #WeAreVeszprem #WorkHardPlayHard...

Toft Hansen egy évre írt alá a magyar csapathoz, hivatalosan 2018. július elsejétől lesz a Telekom Veszprém játékosa.

„Nagyon örülök, hogy a Veszprémhez igazolhatok. Már hat esztendeje Kielben  kézilabdázom, és bár izgalmasak voltak az itt töltött évek, bármikor, amikor Veszprémben szerepeltünk, lenyűgöző hangulat fogadott. Szerettem ott játszani. Azt gondolom, hogy a csapatnak és nekem is ugyanazok a céljaink.

 nyilatkozta Toft Hansen.

Hansenen kívül további négy beállója van a Veszprémnek, ami még akkor is sok, ha Schuch Timuzsin csak védekezik, és Toft Hansen is abban a legjobb. A szlovén Blaz Blagotinsekkel és a svéd Andreas Nilssonnal tavaly év végén 2021-ig hosszabbított, és azt is tudjuk már, hogy a horvát Renato Sulic a lengyel Plockban folytatja.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.