Elég komoly ellentét feszül az egész Chelsea és Taylor között. És ez a döntésekben is jól látszik.

Emlékezetes meccset játszott a Chelsea és a Tottenham: kétszer vezetett Thomas Tuchel csapata, de végül nem nyert, és kétszer verekedett össze kis híján a két menedzser.

De Tuchelnek nem elsősorban Contéval volt baja, hanem leginkább az eredménnyel, illetve azzal, ahogy az kialakult. A német szakember azt kifogásolja, hogy egyik Tottenham-gól sem volt szabályos. És teljesen elfogulatlanul mondhatom, tökéletesen igaza is van, valóban elég egyértelmű szabálytalanságok előzték meg Kane-ék góljait.

„Nem tudom megérteni, hogy az első gól miért nem volt szabálytalan, vagy hogyan lehet egy játékost a hajránál fogva lerántani egy szögletnél. Kíváncsi vagyok, mi a magyarázat”

– dühöngött Tuchel.

Az első gól előtt Havertz ellen szabálytalankodtak, majd Richarlison lesen állva zavarta a kilátást Mendy elől. A második gól előtti szögletnél pedig Romero rántotta le Cucurellát a hajánál fogva – Taylor szeme láttára. És még videózás után sem láttak benne semmi extrát.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Tuchel nem is próbálta leplezni haragját, és amikor rákérdeztek, mit szól, hogy a Chelsea-szurkolók látványosan kritizálták Taylort, azt mondta: osztja a véleményüket.

„Biztosíthatom, hogy nemcsak a szurkolók, hanem az egész öltöző így gondolja. A játékosok tudják, mi történik, amikor a pályán vannak. Pontosan tudják.”

Tuchelt a meccs végén kiállította Taylor a Conte elleni csőrtéje után, amire a német annyit reagált, hogy az furcsa, hogy ő nem ülhet a kispadot, de ez a játékvezető viszont fújhat a következő fordulóban.

Kétszer is egymásnak ugrott Conte és Tuchel a drámai londoni rangadón

Mozgalmas volt a Chelsea–Tottenham derbi, a két forrófejű menedzser majdnem össze is verekedett.

(Fotó: Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images)

És ezt olvastad már?
A Bayern ötöt rúgott a Plzeňnek, alighanem tovább is jutott