Thomas Tuchel arról beszélt, mennyire fontos a Chelsea-nek a csapat világbajnoka, N’Golo Kanté.

A 31 éves Kanté évek óta a Chelsea egyik legfontosabb futballistája, függetlenül attól, éppen ki a csapat edzője. Ez nincs másképp Thomas Tuchelnél sem, az idei szezonban azonban tőle szokatlan módon többször is megsérült a fáradhatatlan francia középpályás, több fontos meccset kényszerült kihagyni.

Tuchel most egy interjúban erről beszélt:

„Kanté olyan számunkra, mint Mbappé vagy Szalah. Ő a mi Van Dijkunk, Mbappénk. Kulcsjátékos a Chelsea számára, de a kulcsjátékosoknak a pályán kell lenniük, és ő idén nagyjából a meccsek 40 százalékában volt bevethető”

– nyilatkozta a német edző.

Tuchel kiállása Kanté mellett azért is fontos, mert a franciának jövőre lejár a szerződése, és a tulajdonosváltás körüli mizéria következtében több meghatározó játékos jövője is kérdésessé vált. Kante helye azonban biztos a csapatnál, legalábbis, ha Thomas Tuchelen múlik.

A Chelsea nyáron több fontos játékosát is elveszítheti. Antonio Rüdiger nem hosszabbított, már csak napok kérdése, hogy hivatalosan is bejelentsék a Real Madridnál. Andreas Christensen és César Azpilicueta a Barcelonában folytathatja, Romelu Lukaku pedig azért távozhat, mert megromlott a kapcsolata az edzővel.

A Liverpool az FA-kupában is jobban rúgta a tizenegyeseket a Chelsea-nél

Akárcsak a Ligakupában, az FA-kupa-döntőben is kimaxolta az izgalmakat a Pool és a Chelsea.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Még hogy a női úszók mellben nem lehetnek erősek? Ismerd meg Andreát

A duplája után Sallai a hét játékosa lehet az Európa-ligában

További cikkeink a témában