Ebben a svéd stadionban lakni is lehet: négy magasház áll a négy sarkán, és a sok lakó mellett két csapatnak is ez az otthona.

Külön biztosítás kell az ablakokra; Sör és foci minden hétvégén; Egy Fradi-Újpest utáni tömegverekedést az ablakból-erkélyről lehet végignézni; Kár ötleteket adni. Nemsokára "Valaki" a fejéhez kap és a magyar lakótelepek is tele lesznek pályákkal – ilyen kommentek születtek a svédországi stadion láttán, aminek a négy sarkában négy termetes panelház feszít.

Fotó: Udo Schröter / Wikipedia, CC BY-SA 3.0

Nem egy netes mémről van szó: a 7800 ülőhelyes Tunavallen stadion a mintegy hetvenezres Eskilstuna városában áll. Elsősorban focimeccseket rendeznek itt, de olykor más sporteseményeket, illetve koncerteket is.

1958-ban az egyik helyszíne volt a svédországi focivébének, itt – az akkor még 22 ezres befogadóképességű arénában – rendezték a 3-3-ra végződő Paraguay-Jugoszlávia meccset.

A stadiont 2002-ben építették újjá, jelenleg két csapat, az AFC Eskilstuna és az Eskilstuna City FK is itt játssza a hazai meccseit.

Ez is érdekelhet:

Emlékszel még a 90-es vébé stadionjaira és góljaira?

Fantasztikusak voltak az 1990-es vb stadionjai: a néhai Delle Alpi, a legendás San Siro, a Maradona nevét felvevő egykori San Paolo és a titkos kedvenc. (Bónusz: a torna összes gólja egyben.)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Balhézott, piált, majd az év meccsén az év meglepetését okozta

További cikkeink a témában