Tyson Fury a következő címvédésére készül, és szerinte lehet, hogy egyben az utolsó bokszmeccsére is.

Április 23-án lép legközelebb ringbe a WBC nehézsúlyú világbajnoka Tyson Fury, az ellenfele Dillian Whyte lesz. A meccset megelőző első sajtótájékoztatón a kihívó nem vett részt, Fury kritizálta is emiatt honfitársát, de ami érdekesebb, beszélt az esetleges visszavonulásáról is:

„150 millió dollárom van a bankban. Fiatal és egészséges vagyok, ez lesz az utolsó bunyóm. Veszek egy óriási jachtot”

mondta Fury.

Az esetében  az ehhez hasonló kijelentéseket helyén kell kezelni, simán lehet, hogy csak poénból, a mostani meccse promóciója miatt nyilatkozott a visszavonulásáról, de az is lehet, hogy valóban így gondolja. Korábban már volt egy ideiglenes visszavonulása, a 2015-ös Klicsko elleni győzelme után depressziós lett, és úgy tűnt, nem fog visszatérni. Végül újjáépítette a karrierjét, a Wilder elleni három meccsével a korábbinál is népszerűbb és gazdagabb lett.

Furyval kapcsolatosan az elmúlt időszakban egy Anthony Joshua, vagy egy Olekszandr Uszik elleni címegyesítő meccsről is lehetett hallani, de végül a kötelező kihívó Whyte ellen fog bokszolni. A profi bokszban viszonylag gyorsan változnak a dolgok, és ha valóban visszavonul Fury, akkor nem láthatjuk a sokak által nagyon várt Fury–Joshua brit szuperrangadót.

Ha már boksz, ez is érdekelhet:

Borzasztó nehéz meccs vár Canelo Álvarezre

Veretlen világbajnokkal fog bokszolni napjaink egyik legjobb bunyósa. Várós.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában