Nem túlzás, a UFC idei legerősebb gáláját rendezi hétvégén.

Érkezik vasárnap hajnalban a UFC 242-es számozott gálája, ami több szempontból is érdekes a UFC-fanok számára.

Daniel Cormier–Stipe Miocic 2

A Cormier-Miocic első meccsen a KO elleni pillanatok

A főmeccsen a nehézsúlyú világbajnoki övért fog bunyózni a bajnok Daniel Cormier és Stipe Miocic. Visszavágó kettejük meccse, tavaly nyáron Cormier épp Miocic legyőzésével szerezte meg az övet, ezzel a félnehézsúly után nehézsúlyban is felült a UFC trónjára.

A tavalyi óta Cormiernek egy bunyója volt, novemberben könnyedén kopogtatta Derrick Lewis-t. A UFC-elnök Dana White álma a Brock Lesnar–Daniel Cormier szupermeccs volt, de a korábbi UFC-bajnok, jelenlegi pankrátorszár Lesnar inkább nem vállalta be. És mivel a Miocic–Cormier sportszakmai szempontból a legjobb, amit a nehézsúly kínál, így nem volt kérdés, hogy – Lesnar visszalépése után – megrendezik a visszavágót.

Stipe Miocic háromszor védte meg a vb-övét, ami nehézsúlyban UFC-rekord, sokan minden idők legjobb nehézsúlyújának tartják. A veresége óta pihent, azt mondta, neki csak a visszavágó opció, ezért kivárta, amíg a Lesnar-vonal lecsengett. A horvát származású clevelandi azt mondta, úgy érzi, egyszerűen jobb bunyós ellenfelénél, tízből kilencszer legyőzné Cormier-t, és ezt a visszavágón be fogja bizonyítani.

A birkózásban olimpikon Cormier természetesen másképp látja a helyzetet, azt nyilatkozta, felkészült arra, hogy a tavalyinál jobb Stipe Miocic lesz az ellenfele, de mindez nem számít, ismét az ő kezét fogják magasba emelni a végén.

Nagyon nehéz megtippelni az esélyeket, az első bunyó szoros volt a kiütésig, gyakorlatilag minden elképzelhető: gyors KO mindkét oldalon, vagy ötmenetes háború.

A tavalyi meccs:

Anthony Pettis–Nate Diaz

Nate Diaz 2016 márciusában sokkolta a világot, esélytelenként legyőzte Conor McGregort

Nate Diaz, Conor McGregor első UFC-s legyőzője három év után visszatér, és a Showtime becenevű Anthony Pettis-szel fog bunyózni váltósúlyban.

Nate Diaz mérlege mondhatni semmi extra (19 győzelem, 11 vereség) ennek ellenére a UFC egyik legnépszerűbb versenyzője. Ez nagyban köszönhető a Conor McGregorral megvívott két legendás meccsének (az elsőn kopogtatta az írt, a másodikon szorosan, pontozással kikapott), és a személyiségének. Ha éppen olyanja van, beszól mindenkinek, de az is jellemző rá, hogy hónapokra eltűnik. Most három évig inaktív volt, sokáig a McGregor elleni trilógiára várt, később – elmondása szerint – a UFC olyan ajánlatokkal jött, ami egyszerűen nem érdekelte.

Ha egyetlen videóval kellene Diazt bemutatni, akkor erre tökéletes lenne az a néhány nappal ezelőtti felvétel, ahol egy közönségtalálkozón lazán füvezett:

Ellenfele Anthony Pettis korábbi pehelysúlyú bajnok, aki azóta már két súlycsoportot váltott, legutóbb 170 fontban próbálkozott, debütálásakor zseniális Superman-ütéssel KO-zta Stephen Thompsont:

Esélyekről ebben az esetben is nehéz beszélni, Diaz inaktivitása valószínűleg tényező lesz, ahogy az is, hogy általában lassan kezd, így a hárommenetes meccs inkább Pettisnek kedvezhet. Nate Diaznál azonban már semmin nem lepődnék meg, de csalódás lenne, ha nem alakulna ki egy komolyabb adok-kapok.

A gálán lesz egy harmadik várós párosítás, középsúlyban a kubai KO-gép, Yoel Romero a szintén óriási kiütéseiről híres és veretlen brazil Paulo Costával meccsel. Nehéz elképzelni, hogy végigmegy a három menet.

(Fotó: Getty Images)

 

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon