Újabb győri dráma: távozik a világ legjobbja

Hát ez eddig nem a Győri Audi ETO éve, a Bajnokok Ligája-győztes női kézicsapatból folyamatosan hullottak ki a legjobb játékosok, ám akkor még legalább azzal nyugtattuk magunkat, hogy visszatérnek a szülésből vagy sérülésből. Nos, kiderült, a világ legjobb kapusa már nem győri színekben tér vissza: Lunde távozik.

Katrine Lunde augusztusban jelentette be, hogy terhes, de akkor még mindenki örült, hiszen majd anyaként visszatér, és jobb lesz, mint valaha. Ami meg is történik majd, de már nem a Győr fogja élvezni ennek előnyeit, a norvég sztár ugyanis nem hosszabbít szerződést.

Lunde 2010-ben érkezett a zöld-fehérekhez, 2011-ben BL-elődöntőig, 2012-ben a döntőig menetelt a csapattal, aztán 2013-ban és 2014-ben meg is nyerte a BL-trófeát. A kapus szerződésében megfogalmazott opciós jogával élve jelentette be, hogy a 2016. júniusáig tartó plusz egy évet már nem tölti ki.

„Furcsa nap ez számomra majdnem öt év után, amelyet az ETO-ban töltöttem. Szomorú vagyok amiatt, hogy csodás embereket kell itt hagynom Győrben: játékosokat, szurkolókat és támogatókat egyaránt. Hálás vagyok minden emlékezetes pillanatért, amelyet együtt éltünk át, különös tekintettel a fantasztikus csapattársaimmal megnyert két Bajnokok Ligája-győzelemre. Ugyanakkor izgatottan tekintek előre, az újabb kézilabdás élmények felé is, miután az idei szezont az ETO-nál szándékaim szerint sikerrel zárjuk – remélhetőleg a FINAL4-on.” – nyilatkozta távozásáról Katrine Lunde.

Kelecsényi Ernő klubelnök nem volt boldog: „Vezetőként és emberileg is nagyon sajnálom Katrine távozását. Minden játékosunknak igyekszünk olyan világszínvonalú feltételeket és kiszolgálást biztosítani, amely a világ jelenlegi legjobb klubjához méltó, próbáltunk mindent megtenni Katrine maradásáért is...”

Lunde tehát már nem játszik a Győrben, Görbicz Anita ugye szintén terhes, Raphaëlle Tervel visszavonult, Eduarda Amorin súlyos sérülést szenvedett, Susann Müller pedig csak most tért vissza hosszú sérülés után. Mondom, hogy ez eddig (?) nem a Győr éve.

(Forrás: gyorietokc.hu)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon