Nem volt alákérdezés, és akkor még óvatosan fogalmazunk, tényleg kegyetlen beszélgetés zajlott Louis van Gaal és egy újságíró között azon a sajtótájékoztatón, amelyet a válogatott keret összehívása után tartottak.

Nálunk teljesen elképzelhetetlen, hogy egy újságíró ilyen keményen felkérdezzen egy szakembert – vagy kábé bárkit –, aki pedig szintén kíméletlenül válaszoljon.

– Meg tudja mondani, miért válogatta be Klaassent, Rensch-t és De Vrijt, míg több másik játékost nem? – kezdte provokálni a szövetségi kapitányt az újságíró.

Van Gaal: „Ez rendkívül gonosz kérdés a részedről. Nem hagyom, hogy becsméreld a játékosaimat. Ezek a srácok mindent megtesznek a hazájukért, te pedig megpróbálod az érdemeiket kisebbíteni. Ha pedig azt gondolod, te magad tudod a választ a kérdésedre, akkor menj és írd meg az újságban. De engem ne fárasszál ezekkel a baromságokkal, mert nem leszek partner abban, hogy vegyük semmibe egyes játékosok erőfeszítéseit.

– De elmondhatná, miért válogatta be őket, így akkor megírhatnám a válaszát a saját elképzelésem helyett.

Van Gaal: „Nem teszem. Ha nem látod, akkor az a te bajod.

– Mivel a padon ülnek, ezért nem látom.

Van Gaal:

Tudod mit? Írd meg, hogy azért vannak a válogatottnál, mert a barátaim, és nem vagyok kellően objektív. Menj és írd meg a barátoddal együtt ezt. Próbáljatok meg kicsinálni engem.

– Nos, erre már csak karácsonyig kell várnunk.

Van Gaal: „Pontosan.”

Van Gaal nyert már nagy csatát:

Sportember vagyok, legyőzöm a rákot is?

Borzalmas hír érkezett a világ egyik legmegosztóbb edzőjéről: Louis van Gaal rákos. Tito Vilanovának nem, néhány sportolónak azonban sikerült felülkerekednie a pusztító kóron.

(via; fotó: Twitter)

És ezt olvastad már?
A Barcelona ingyen szerződtetné a Dortmund német válogatott tinédzserét