Ennél nem is lehetett volna fordulatosabb és szorosabb a Premier League döntője. Van Gerwen hatodszor nyerte meg a világ legerősebb bajnokságát.

Óriási meglepetésre az alapszakaszt magabiztosan megnyerő, egész szezonban kiválóan játszó Jonny Clayton nem jutott be a döntőbe, Joe Cullen ugyanis 10–4-re elverte. A másik ágon nem született váratlan eredmény, Michael van Gerwen szintén 10–4-re lesimázta a James Wade elleni meccsét.

A döntő pedig minden képzeletet felül múlt, ugyanis Mighty Mike a lehető legkisebb különbséggel nyert: döntő szettben, meccsnyilat „hárítva” 11–10-re győzte le Cullent.

Van Gerwen 3–1-re, 5–3-re és 6–4-re is vezetett, ekkor úgy tűnt, bármelyik pillanatban megtörheti a jóval esélytelenebb Cullent. Azonban az angol innen felállt, 7–6-ra már ő vezetett, majd 9–8-nál már a meccsért ment. A holland viszont fejben ekkor nagyon erős volt és tudott fordítani, 10-9-nél viszont a saját kezdését bukta el borzalmasan simán, így Cullen kezdhetett a Premier League-címért. Az angolnak meccsnyila is volt, de nem tudta bedobni a dupla 16-ot, Van Gerwen viszont elsőre bevágta a dupla 14-et.

Michael van Gerwen hatodik alkalommal nyerte meg a Premier League-et, ami mellé 275 ezer font is járt.

A holland nemrég Budapesten járt:

Fantasztikus hangulat és holland tarolás a Hungarian Darts Show-n

Volt szerencsénk részt venni a Hungarian Darts Show-n, és egy örök élménnyel lettünk gazdagabbak.

(Fotó: Monika Skolimowska/picture alliance via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így néz ki az a napi menü, amire a szakértők szerint a szervezetednek szüksége van

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában