Kettős emberhátrányban, a 96. percben kapott ki a Liverpool a Tottenham otthonában, egy öngóllal.

Nem könnyű pontot szerezni kettős emberhátrányban, miközben nem adnak meg egy szabályos gólt. A Liverpool elég komoly ellenszélben játszott Londonban, a Tottenham pályáján, persze nem kizárólag a játékvezetőkön múlt a vereség.

A Liverpool jól kezdte a meccset, de Curtis Jones kiállítása nehéz helyzetbe hozta a vörösöket. Persze mentálisan erős Klopp csapata, Luis Díaz góljával meg is szerezre a vezetést, ám a VAR-vizsgálat után visszavonták. Már szabad szemmel is látható volt, hogy minimum gyanús, de aztán jöttek a lassítások és a meghúzott vonalak.

A legsokkolóbb persze az a kép, ahol a hivatalos vonalak lettek behúzva, és ott minden tiszta. Nekünk. A nézőknek. Bárkinek. De a VAR-szobában ülők játékvezetők valamit félreérthettek.

Ezek után Szon vezetést szerzett a Spursnek, ám Gakpo kiegyenlített, viszont Jotát is kiállították két sárga lappal. A portugál első sárgája is vitatható volt, de így is meglehetett volna az egy pont Szoboszlaiéknak, de pechjük volt és a 96. percben a saját kapujába vágta a labdát Matip.

A meccs után a Profi Játékvezetők Szövetsége azonnal kiadott egy közleményt, melyben elismerik, hogy

jelentős emberi hiba történt a Tottenham Hotspur–Liverpool-mérkőzés első félidejében.”

Azt írják, egyértelmű és nyilvánvaló ténybeli hiba volt, és a VAR-beavatkozással meg kellett volna adni a gólt, a VAR azonban nem avatkozott be.

„A PGMOL a mérkőzés végén azonnal felveszi a kapcsolatot a Liverpoollal, hogy elismerje a hibát.” Ettől minden bizonnyal megnyugszanak Kloppék, gyorsan elfelejtik, hogy pontot, pontokat veszítettek.

Nem az első nagy hiba a PL-ben:

Távozott a játékvezető, akinek a hibája miatt elmehet az Arsenal bajnoki címe

Lee Mason nem húzta meg a vonalat, így két pontot elVAR-ozott az Arsenaltól. Nagyon sokba kerülhet ez a hiba. Egy bajnoki címbe például.

(Fotó: Marc Atkins/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Meccsnyilat hibázva, döntőleges fináléban kapott ki a dartsvilágbajnok

Ide-oda vonszolták a társai a sérült brazil futballistát

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés