A magyar női vízilabda-válogatott ötméteresekkel legyőzte a hollandokat, így a négy közé jutott a világbajnokságon, és ezzel megszerezte a kvótát a párizsi olimpiára.

A magyar lányok 13–12-re győzték le a címvédő és Európa-bajnok Hollandiát, ezzel ott vannak a dohai világbajnokság elődöntőjében.

A meccs utolsó fél percére a hollandok a kapusukkal is feljöttek, és nyolc másodperccel a vége előtt egyenlítettek (8–8). Mihók Attila időt kért, de nem sikerült helyzetbe kerülni, jöhettek az ötméteresek:

Keszthelyi kezdőként nem hibázott, ahogyan Bente Rogge sem. Garda a kapu jobb oldalába lőtt, és így tett Van der Sloot is. Parkes egy gyors mozdulattal lőtt a hálóba, Van de Kraats pedig Magyari sapkája fölött. Rybanska magabiztosan pattintott a hálóba, Sleeking is hidegvérű volt. Máté Zsuzsanna sem hibázott, Magyari viszont védte Lieke Rogge kísérletét, így elődöntőbe és olimpiára juttatta a csapatot.

A 8–8-cal záruló rendes játékidő legeredményesebbje Keszthelyi Rita volt, három góllal.

Egy pillanatra sem veszítettük el a hitünket. Tűzön-vízen átmentünk egymásért. Nem történhetett másként, minthogy mi jussunk tovább. Még jó, hogy mondtam tegnap, hogy gyakoroljuk a büntetőket, mert szükség volt rá

– nyilatkozott Keszthelyi az M4 Sport-nak.

Mihók Attila és Cseh Sándor együttese így biztosan éremért küzdhet, a szerdai elődöntőben az olasz–görög-meccs továbbjutójával játszik.

Világbajnokság, női vízilabdatorna, negyeddöntő

  • Magyarország–Hollandia 13–12 (1–1, 3–1, 1–2, 3–4, 5–4) – ötméteresekkel

(Forrás, fotó: MTI)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Ronaldót megint Messivel hergelték, furcsa, ágyéktáji mutogatással reagált

Szoboszlai Aranylabdát fog nyerni – állítja a Football Manager

További cikkeink a témában