A két meccs alapján nem kérdés, hogy a jobb csapat jutott a döntőbe, de azért a Liverpool játszott egy meccset saját maga ellen is.

Mi már az első meccs után elkönyveltük, hogy Liverpool továbbjut, a gond az volt a vörösöknél, hogy maguk a játékosok is: a hazai 2–0-s győzelem után úgy mentek ki az El Madrigal gyepére, hogy csak pörögjön le a meccs, aztán jöjjön a finálé. A Villarreal azonban nem így gondolta, meglepő módon focizni akart, és abban is elég jó.

Boulaye Dia már a 3. percben szerzett egy gólt, amivel azonnal visszajöttek a párharcba.

A spanyolok ettől még inkább vérszemet kaptak, a Pool viszont képtelen volt felpörögni, kapura lövésig sem jutott a félidőben, a sárgák viszont tepertek. A félidő végén ki is egyenlítettek összesítésben, Francis Coquelin zavartalanul fejelt Alisson kapujába.

A szünetben benéztünk volna a Liverpool öltözőjébe, sőt elég lett volna a folyosón megállni, alighanem Klopptól zengett az is. A német ritkán láthatta így játszani a csapatát, ez a Pool ugyanis a legtöbbször éles és kegyetlen, ebben a félidőben viszont nagyképű és lassú volt.

De a második játékrészben lenyomták Klopp vérnyomását, megmutatták, miért nyerték meg az összes idegenbeli meccsüket a BL-ben, és miért nyertek zsinórban öt meccset: három gólt szerezve fordítottak. Oké, kellett hozzá Rulli is, a kapus szügyig benne volt minden Pool-gólban.

Kezdve azzal, hogy Fabinho a lába között rúgta el, nem annyira erősen:

Luis Díaz is a lába között fejelte el, pedig akár ki is jöhetett volna a beadásra.

Sadio Mané gólja előtt meg kijött, de rosszul.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 2. mérk.

  • Villarreal–Liverpool 2–3
  • Gólszerző: Dia (3.), Coquelin (41.), ill. Fabinho (62.), Luis Díaz (67.), Mané (74.)
  • Továbbjutott: a Liverpool, 5–2-es összesítéssel, kettős győzelemmel

(Fotó: Eric Alonso/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Mexikó hiába verte meg Szaúd-Arábiát, gólarány miatt nem jutott tovább