Miután a Barcelona kiesett a Bajnokok Ligájából, majd elbukta az el Clásicót is, egyre hangosabbak a hírek arról, hogy a héten megerősíthetik Xavi maradását.

Január végén Barcelona 5–3-as vereséget szenvedett a Villarrealtól a bajnokság 22. fordulójában, a meccs után pedig Xavi nagy bejelentést tett.

Szeretném bejelenteni, hogy június 30-tól nem folytatom tovább a Barca edzőjeként. Úgy gondolom, hogy a klubnak változtatásra van szüksége, és mint Barcelona-szurkoló, ezt nem akadályozhatom.

A bejelentés után egy 13 meccses veretlenségi sorozatot produkált a Barcelona, ebben benne volt egy BL-továbbjutás a Napoli ellen, valamint a 3–2-es párizsi győzelem. Az utolsó két meccs viszont mindent borított, kiestek a Bajnokok Ligájából, majd a Real 3–2-re elverte őket.

A hírek szerint mégis egyre közelebb van a bejelentés, hogy Xavi további egy évig marad a Barcelona edzője.

Roger Torello azt írta, hogy az elmúlt hónapokban Xavi elégedett volt a fejlődéssel és azzal, ahogy a projekt tovább épül a sok fiatallal. Most úgy gondolja, hogy az eddig elvégzett munka folytatódhat, mert a klubon belülről is támogatást érzett. Xavi nagyon jó kapcsolatot ápol Decóval, Joan Laporta elnök és Rafa Yuste alelnök pedig mindig is támogatta őt.

Mindemellett a csapat meghatározó játékosai nyilvánosan is támogatásukról biztosították, és azt kívánják, hogy folytassa – és nem mellékesen a szurkolók is.

Spanyol információk szerint Xavi szeretné, hogy a tavaly elmaradt erősítések idén nyáron megtörténjenek, vagyis érkezzen egy minőségi játékos a hatos (pivot) posztra, emellett egy klasszis balszélsőt is szívesen látna a csapatban, ahogy Bernardo Silvát is. Utóbbi már be is jelentkezett, hogy nagyon szeretne jönni, de a jelenlegi anyagi helyzet aligha teszi lehetővé ezt.

Úgy tudjuk, Laportáék nem tudják megígérni Xavinak, hogy teljesítik a kéréseit, de a héten lesz egy nagy megbeszélés, ahol minden eldőlhet. Valamint érkezhet pénz is a Nike-szerződéssel.

A Barcelona ügyesen keverte a lapokat, történelmi szerződést írhat alá a Nike-val

Lehet, hogy Laporta túlságosan is politikus egy sportklub vezetéséhez, de most épp ez kellett a szponzori szerződés maximalizálásához.

(Fotó: Flor Tan Jun/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

A kirúgott Xavi rögtön egy topcsapat edzője lesz?

További cikkeink a témában