Piotr Zielinski nagyszerű futballista, de minden bizonnyal még annál is jobb ember.

Piotr Zielinski jelenleg Katarban szerepel a lengyel válogatottal, Szaúd-Arábia ellen gólt is lőtt, de elévülhetetlen érdemei vannak abban is, hogy Lengyelország még nem kapott gólt, elvégre a 28 éves játékos középpályásként stabilitást ad a csapatnak. Persze egyébként is kiváló passzban van, annak a Napolinak a játékosa ugyanis, amely jelenleg a világ egyik legjobb formájában lévő klubja.

Zielinski tehát a csúcson van a fociban, azonban nemcsak ebből áll az élete: vvan egy emberi oldala is, amely legalább ilyen magasságban jár.

Piotr tudja, honnan jött, és hálás azért, hogy abból élhet, amit imád, ráadásul bőven átlag felett. A pályán alázatos focista az életben is az, no meg nagylelkű. A Sport.pl ugyanis arról számolt be, hogy Zielinskinek van saját jótékonysági szervezete, a Pán Péter alapítvány – a Piotr keresztnév Pétert jelent –, amely rászoruló gyermekeket támogat.

A Napoli játékosa saját pénzéből vásárolt és újított fel két épületet Ząbkowicében, amelyeket árvaházzá alakított nehéz sorsú gyermekek részére.

Azoknak a fiataloknak igyekszik segíteni Zielinski, akik olyan családban nevelkedtek és szenvedtek, melyet megmételyezett az alkoholizmus és a kábítószer-használat.

„Nemcsak a rászoruló gyermekeknek szeretnénk pszichológiai és szervezeti támogatást nyújtani, hanem a családjuknak is, függetlenül a krízisük jellegétől. Hiszünk abban, hogy az érzelmi és érdemi támogatás lehetővé teszi számukra, hogy túléljék a nehéz időszakokat, hasznukra legyen ez a negatív tapasztalat, és jobban megbirkózzanak az élet kihívásaival. Hiszünk abban, hogy az önkéntesek hálózatának kiépítésével képesek leszünk fenntartani és megsokszorozni a segítségnyújtást” – írja a Pán Péter Alapítvány oldalán.

A mindennapi koordinációt a szülei látják el, ők vezetik a jótékonysági szervezetet, sőt 2002 óta gondozzák is a gyermekeket, de amikor csak teheti, Zielinski is hazarepül és hasznos időt tölt a központban lévő gyerekekkel, elektronikai cikkeket adományoz nekik, vagy épp focizik velük.

Nem csoda, hogy eddig nem hallottunk erről a misszióról, mivel Zielinski nem reklámozza élete ezen oldalát, ő csak igyekszik adni és ezt élvezi. A játékos már bejelentette, hogy további létesítményeket tervez vásárolni, hogy a jövőben még több gyermekről tudjanak gondoskodni.

(via; fotó: Christian Charisius/picture alliance via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Tom Brady most már tényleg visszavonult