Amikor hosszú évekkel ezelőtt Steve Jobs 2007. január 9-én bemutatta az első iPhone-t a világnak, egy csapásra felkavarta az állóvizet. Lehet az almás telefonokat szeretni vagy nem szeretni, az kétségtelen, hogy nagyban meghatározták a piac fejlesztési irányát.

A vetélytársak termékeit össze sem lehetett hasonlítani vele. Sem külsőleg, sem pedig a tudását illetően.

Érdemes így 10 év távlatából visszatekinteni az eredeti változatra, ami mai szemmel nézve hihetetlenül kezdetleges. A képernyő mérete például röhejesen kicsi a maihoz képest.

A mobilinternet sebessége sehol sem volt a maihoz képest és még az Apple Store sem létezett. Nem volt honnan letölteni a népszerű mérges madárkákat.

Arról nem is beszélve, hogy a fekete háttér volt az egyetlen opció. Ma már nevetséges belegondolni, hogy nem lehetett háttérképet választani hozzá.

Három évig nem volt benne kivágás/másolás/beillesztés funkció sem.

Az első iPhone beállításához még szükség volt egy számítógépre is. Viszont a telefon struktúrája még most is hasonló, például a home gomb, a hangerő és a némítás gombok elhelyezkedése.

A képküldés sem ment úgy a szöveges üzenetek világában mint manapság és még Google Maps sem létezett rajta.

A kamerája is gyenge volt a maiakhoz képest, hiszen csak 2 megapixeles és videózni sem lehetett vele.

Nem volt értesítési központ, Siri és egyéb kifinomult lehetőségek, amelyek ma már sokkal könnyebbé teszik az életünket. A processzor teljesítménye is időközben 120-szor nagyobb lett, míg a grafikus teljesítmény ma már 240-szeres.

És ráadásul 499 dollárba került a 4GB modell, 2 éves szerződéssel!

Elég hosszú utat járt be tehát az iPhone, amíg 2007-től kezdve eljutott a mai szintre de így van ez rendjén. A technológiának idő kell, amíg kiforrja magát, az első típus pedig mindig csak egy kiindulópont. Kíváncsian várjuk, hol tartunk majd 10 év múlva!

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon