Régóta sejtettük, hogy el fog jönni a pillanat, amikor az okostelefonok és a táblagépek között mindössze annyi lesz a különbség, hogy az egyikkel lehet telefonálni, a másikkal pedig nem. A kis táblagépek koporsójába az utolsó szeget a Honor verte be, akik az új 8X Maxba egy 7,1 colos kijelzőt raktak.

Ehhez persze kellett az is, hogy megjelenjenek a szuper vékony kerettel rendelkező telefonok, így természetesen a Honor 8X Max sincs akkora, mint akár egy kisebb tablet. Összehasonlításképpen: a két éve bemutatott, hétcolos Samsung Tab A 187 mm hosszú és 108 mm széles volt, míg a Honor 8X Max csak 177 mm hosszú és 86 mm széles. Látható, hogy a hosszúkás kijelzőnek és a vékony keretnek köszönhetően a Honor telefonja jóval vékonyabb, habár még így is jó egy centivel szélesebb, mint mondjuk a Huawei Mate 10 Pro vagy a Galaxy S9 Plus, szóval egy kézben fogni valószínűleg nem túl kényelmes.

A 8X Max amúgy egy eléggé középkategóriás telefon Snapdragon 636 procival, 4 GB RAM-mal, 12+2 megapixeles duál kamerával és 2244x1080 pixeles kijelzővel, amiben meglepő módon USB-C helyett sima Micro USB csatlakozó van. Ami viszont nagy pozitívum, hogy nem csak a kijelzője, hanem az akksija is hatalmas, az 5000 mAh-os akkumulátort valószínűleg még egy ekkora kijelzővel is lehetetlen lesz egy nap alatt lemeríteni.

Ami azt illeti, a 8X Max innen Európából nézve inkább csak érdekesség, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy a telefon ide is eljut. Bár kevésbé látványos, de mégis sokkal várósabb a sima Honor 8X, ami a nagy testvérénél kicsit jobb specifikációval (Kirin 710 proci, 6 GB RAM, 20+2 megapixeles duál kamera, 6,5 colos, 2340x1080 pixeles kijelző) érkezik, és Kínában mindössze 1400 jüanba fog kerülni, ami átszámolva alig 58 ezer forint.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában