A Huawei hagyományosan nagy figyelmet fordít a telefonjai fényképező képességeire, ezt kiemelendő rendezi meg minden évben a mobilfotós pályázatát.

2017 óta rendezi meg a nemzetközi mobilfotós pályázatát a Huawei, és a nagyszabású versenyen az elmúlt években 170 országból több mint 3,2 millióan neveztek okostelefonnal készített képeikkel. Egy évvel ezelőtt épp egy magyar versenyző nyerte el a Generációk című alkotásával az év fotósa díjat és az ezzel járó tízezer dolláros jutalmat.

A legutóbbi pályázatra 2022 novemberéig lehetett nevezni, a verseny célja pedig ezúttal is az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet az okostelefonnal való fényképezésben rejlő lehetőségekre. 2022-ben öt új kategóriát hirdettek meg, amelyek a művészet, a sport, valamint a filmkészítés szerelmeseinek szóltak, így a pályázaton összesen kilenc kategóriában lehetett nevezni.

A megmérettetésen három mű nyerte el a nemzetközi szakértő zsűri egyértelmű tetszését, így a megosztott fődíjat Adão Filipe Fernandes Salgado egy ménesről készült alkotása, Enrica Brescia természetesen bájos portréfotója, valamint Wang Zihao egy németországi tűzijátékon készült képe nyerte el.

A három győztes mellett további 51 pályaművet díjaztak, a 24 kategória győztese 1500 dolláros jutalmat nyert, a 27 második helyezett pedig egy-egy Huawei P50 Pro készülékkel lett gazdagabb. A pályázaton értékelt mobilfotókat, illetve a korábbi években díjazott alkotásoka ezen az oldalon tudod megnézni.

Ez is érdekelhet:

Parádésak lettek az év legjobb mobilfotói

Nem mindig van szükség drága, fullos gépre, ha van szemed és jó az időzítés – lehetne ez a mottó.

Kipróbáltuk a legjobb kamerás telefont, amit ma kaphatsz, a Huawei Mate 50 Prót

Ha szeretsz fényképezni, akkor ez a telefon érdekelni fog.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában