A potenciális jelentkezőket derült égből villámcsapásként érte az igazság.

"Úgy érzem, mélyen belegázoltak az érzéseimbe" – mondta az egyik áldozat, miután megtudta, hogy tőrbe csalták. A srác a Tinderen ismerkedett meg Avával (a fenti képen), akivel jól el is beszélgettek olyan emelkedett dolgokról, mint hogy volt-e már szerelmes, vagy hogy mi teszi emberré az embert. Amit viszont a hősszerelmesünk még a beszélgetés közben sem vett észre, hogy Ava valójában nem létezik – a srác végig egy mesterséges intelligenciát próbált meg elbűvölni.

Ava, vagyis az őt megszemélyesítő Alicia Vikander profilképe a Tinderen

Nem ő volt az egyetlen, aki így járt: az ezekben a napokban zajló SXSW fesztiválon számtalan fiatal dőlt be a trükknek, amellyel az Ex Machina című film készítői igyekeztek igen rendhagyó módon promózni a fesztiválon bemutatkozó filmjüket. Az átveréshez a profilképet maga a film főszereplője, Alicia Vikander biztosította, aki tehát egy nagyon is létező, hús-vér ember, a Tinderen viszont már nem ő, hanem egy robot beszélgetett a potenciális kérőkkel.

És szintén ő az Ex Machinában.

A hírek szerint egyébként a robot csont nélkül átment a rögtönzött Turing-teszten, hiszen a férfiak még csak nem is gyanakodtak rá, hogy nem egy valódi nővel beszélgetnek. Mondjuk mentségükre szóljon, hogy miután a csaj visszaigazolta őket, már valószínűleg nem annyira a fenti agyukkal gondolkodtak.

Egyébként a film a trailer alapján valahol Isaac Asimov regényei és a Nő című brilliáns sci-fi között egyensúlyoz, és eléggé pöpecnek tűnik, amit az IMDB-n elért 8-as átlaga is alátámaszt.

Ha pedig ezek után még kedved lenne (robot)csajokat hajtani a Tinderen, akkor ne felejtsd el előtte elolvasni a jó tanácsainkat.

És ezt olvastad már?
Új üzlettel hozza közelebb az Apple-élményt az iStyle
További cikkeink a témában