Úgy tűnik, az amerikaiak is elég komolyan beleálltak az űrversenybe.

Alig néhány hónapja jelentette be Putyin, hogy jövőre elkezdik építeni a holdbázisukat, a NASA-nak máris sikerült rákontráznia, ugyanis ők meg a holdállomásukat kezdik el építeni jövőre, ami a későbbi Mars-missziókhoz is nagyon fontos lépcsőfok lesz.

A "holdkapu" ugyanis nem csak a Hold újbóli meghódításában játszik majd kiemelt szerepet, de a tervek szerint innen indulhatnak és ide térhetnének vissza a Marsra készülő asztronauták is, vagyis az űrállomás egyfajta előretolt helyőrségként fog funkcionálni a mélyűri utazásokhoz.

A NASA első körben az energiaellátáshoz és a hajtáshoz szükséges eszközöket kezdi el fejleszteni, az űrállomás részeit pedig 2022-től, több turnusban küldik majd a Holdhoz. A teljes űrállomás így a tervek szerint hét év múlva, 2025-ben állhat majd szolgálatba.

A NASA számára mondjuk nem olyan jó hír, hogy Elon Musk 2024-ben már embereket küldene a Marsra, szóval az is lehet, hogy az emberiség már régen meghódítja a vörös bolygót, amikor ők még mindig csak a Hold körül keringő konténerükkel szórakoznak.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon