Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A mindössze néhány évtized alatt a (szinte) semmiből felhúzott Dubaj továbbra is őrült tempóban halad a modernizáció útján. Repülő autók szállítják az embereket, és egy ideje drónokat fogtak be tűzoltásra, a legutóbbi húzásuk pedig az volt, hogy munkába állították az első robotzsarut.

Ennyivel viszont nem érik be az Egyesült Arab Emírségek kirakatvárosában: idővel ugyanis felállítanának egy egész robotszázadot, sőt, a tervek szerint 2030-ra minden negyedik rendőr robot lenne. Egy jóféle robotszázadhoz viszont elkel néhány spéci járgány, ugye? Dubajban nem tököltek, így a robotzsaru után bemutatták a helyi rendőrség legújabb fenegyerekét, az önvezető rendőrautót, amelyet akár év végén be is vethetnek élesben.

Az önvezető autó a városban fog járőrözni, hogy javítsa a közbiztonságot, de a gyanús tevékenységekre is figyelni fog. A pöttöm elektromos verdát biometrikus szoftverrel vértezték föl, hogy azonosíthassa azokat a kétes alakokat, akiket a rendőrség kinézett magának, vagy egy megfigyelt bűncselekmény után értesíthesse a hús-vér tiszteket, hogy helyzet van, ideje akcióba lépni.

A rendőrautónak lesznek saját drónjai is, amelyeket szükség esetén be is vethet. A robotzsaruhoz hasonlóan az önvezető autót is a helyi rendőrség felügyeli majd, így remélhetőleg nem kell félni attól, hogy saját kezükbe veszik majd a város irányítását:

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.