Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ötven évnyi űrkutatás eredményeként ma milliónyi űrszemét kering a fejünk felett, ami nem csak azért baj, mert ha az ufók meglátják, hogy mit tettünk a bolygónkkal, akkor köszönés nélkül tovább mennek, hanem mert a műholdakra és a Nemzetközi Űrállomásra még a teljesen észrevehetetlen, néhány centiméteres darabok is komoly veszélyt jelentenek.

Tudósok egy csoportja, egész pontosan a japán Riken intézet ezért azt találta ki, hogy mi lenne, ha az ISS-t felszerelnék egy óriási lézerrel.

Na ilyesmit nem csinálna a lézer, helyette viszont alkalmas lenne rá, hogy letérítse a pályájáról a sok vacakot, amelyek ezután elégnének a Föld légkörében.

A japánok első körben egy kísérleti modellt vinnének fel az űrállomás japán kísérleti moduljába, amely egy kis lézerből és egy húsz centis teleszkópból állna, aztán ha beválik a dolog, akkor jöhet a három méteres teleszkóp, ami már a néhány centis tárgyakat is kiszúrja időben, és vele együtt az óriási lézer.

Mi azért nem vagyunk róla meggyőződve, hogy a lézer nem ufóvadászatra kell nekik, mindenesetre gyanús, hogy az ISS kamerája éppen most kapott lencsevégre egy idegen űrhajót.

(Forrás: Gizmodo)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.