Elon Musk nemrég megvásárolta a Twittert közel 44 milliárd dollárért, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, az új góré változtatna némileg a házi szabályzaton.

Musk ugye arra is kitért, hogy miért ruházott be a Twitterbe:

a közösségi hálózatot a szólásszabadság platformjává akarja tenni szerte a világon.

Ennek szellemében engedné vissza a tavaly kitiltott Donald Trumpot a Twitterre, sőt, Elon Musk a Financial Times egyik most zajló konferenciáján arra is kitért, hogy szerinte

erkölcsileg helytelen, és mellesleg teljesen hülye lépés volt Trump kitiltása;

aki a kizárás után nem hallgatott el, sőt, csak felerősödött nézeteinek a hangereje követői előtt.

Az is elhangzott, hogy a Twitter új tulajdonosa tartós tiltást csak rendkívül ritka esetben alkalmazna, és főként csak a kamu fiókok ellen. Arra persze Musk is nyitott, hogy törölje vagy láthatatlanná tegye az illegális vagy desktruktív tartalmú bejegyzéseket, azonban a fiókok eltávolítása szükségtelenül erős lépés szerinte ilyen esetben. Amint sikerül a Twitter megvásárlásával kapcsolatos összes apró részletet kipipálni, Trump visszakaphatja hírhedt fiókját. Ugyanakkor időközben a volt amerikai elnök is reagált Musk kijelentéseire:

akkor se térne vissza a Twitterre, ha lehetővé teszik neki, helyette használja és építi tovább saját közösségi hálózatát, a Truth Socialt.

És ha már Elon Musk:

(Forrás: BBC, HVG)

És ezt olvastad már?
Meglepő dolgot műveltek a holdi talajjal
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!