Bemutatták a Mi 10T családot, és az a helyzet, hogy a Xiaomi szokás szerint megint elég nagyot robbantott.

A Xiaomi úgy látszik, már megint egy olyan telefont adott ki a kezei közül, ami sokak számára komoly versenyző lehet, a Mi 10T-széria ugyanis olyan funkciókkal van tele, ami láttán páran felvonják a szemöldöküket, és halkan elkezd kinyílni a pénztárcánk is. A zászlóshajó, a Mi 10T Pro például 108 MP-es kamerát és 8K támogatást kínál, ami telefontól abszolút egyedülálló. A Mi 10T-ben „csak” 64 MP-es a kamera, de hát valljuk be, az is bőven sok. Mind a Mi 10T, mind a Mi 10T Pro plusz három kamerával rendelkezik, akad benne egy 13 MP-es ultraszéles látószögű kamera, egy 5 MP-es makró kamera és egy 20 MP-es előlapi kamera, hogy a szelfik se nézzenek ki rosszul.

A kijelzőik durva, de 144 Hz-es frissítéssel operálnak, de hogy ne fogyasszanak sokat, a Xiaomi AdaptiveSync olyan képfrissítésre szabályozza le, amelyre érdemes. Így a filmekhez nem muszáj, de játékhoz bátran lehet nyomni a 144 Hz-et, hogy még folyamatosabb legyen a játékélmény. Az erővel nem lesz gond, Snapdragon 865 processzor hajtja a mobilt, az Adreno 650 GPU pedig még sokáig elég kell, hogy legyen a mobiljátékokhoz. Természetesen a Mi 10T-telefonok már 5G-képesek.

Az akkumulátor 5000 mAh kapacitású, úgyhogy nem merül le egykönnyen, ráadásul a telefonok energiafelhasználást optimalizáló technológiát is használnak, hogy egész nap kibírják töltés nélkül. 33W-os györstöltéssel elég tempósan újra lehet tölteni a mobilokat, a gyorstöltő ráadásul a csomag része is lesz.

Ha esetleg mindkét verzió túl sok lenne az átlagos napi használathoz, akkor jön a Mi 10T Lite is, amiben 64 MP-es főkamera, 8 MP-es ultralátószögű kamera, 2 MP-es makró és 2 MP-es mélységélesség érzékelő, plusz egy 16 GB-os szelfikamera kapott helyet. 120 Hz-es AdaptiveSync kijelzőt kapott, Snapdragon 750G processzor, 4820 mAh-es akksi és 5G teszi elég érdekessé, főleg azért, mert hardvere és funkciói mellett kifejezetten érdekes a 129.990 Ft-os árcímkéje.

Ahogy az lenni szokott, minden verzióját viszonylag elég olcsón adja a Xiaomi, a Mi 10T (6GB+128GB) 164.990 Ft-os, a Mi 10T Pro (8GB+256GB) pedig 219.990 Ft-os javasolt fogyasztói áron lesz kapható, ami ezért a hardverért egyáltalán nem rossz ár. Várhatóan novembertől vehetjük kézbe.

És ezt olvastad már?
Itt egy tablet azokra a napokra, amikor csak az ágyból filmeznél