Úgy tűnik, felfalhatja magát a YouTube.

A YouTube 2021-ben indította útjára – a TikToktól átvett – rövid videós formátumát, a Shortsot, ami megjelenése óta hatalmasat megy a platformon. A Financial Times a YT statisztikáit jobban ismerő vezető munkatársakra hivatkozva ugyanakkor arról ír, hogy

a Shorts videók egyre növekvő népszerűsége elvonja a figyelmet a platform hagyományos, hosszabb videóiról a tartalomkészítők és a tartalomfogyasztók körében is.

Ez pedig azért lehet idővel bajos a YouTube számára, mert a rövidebb formátumú videók jelentősen kevesebb bevételt termelnek a vállalat számára, mivel a rövidebb időtartamuk miatt kevesebb reklámot lehet megjeleníteni alattuk.

A YouTube hirdetési bevételei három egymást követő negyedévben is csökkenő tendenciát mutattak az előző évhez képest, igaz, a közelmúltban némi felfutást lehet tapasztalni. A vállalat munkatársai így is aggodalmukat fejezték ki a cég stratégiai értekezletein.

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy mára igencsak átalakultak a fogyasztói szokások: a felgyorsult információáramlás világában sokkal inkább a rövid-tömör üzenetek, videók befogadására állt át az agyunk. Éppen ezért a hirdető márkák is a rövidebb formátumú tartalmakat részesítik előnyben, ami a kontentgyártók számára is kecsegtetőbb, egyrészt a jutalék miatt, másrészt mert a videó rövidségéből fakadóan talán kevesebb befektetett munkát igényel a részükről.

(Forrás: Financial Times, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Hamarosan könnyebben elbújhatunk az Instagramon

Úgy tűnik, érkezik egy új funkció az Instagramra.

Évtizedes színvilágával szakít az Apple az új iPhone-ok érkezésével

Már Hérakleitosz is megmondta, hogy „semmi sem állandó, csak a változás maga”, és ez még az iPhone-okra is igaz.

Kinyírják a Messenger lecsupaszított változatát

Csak az androidosokat érinti a dolog.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

El kellett titkolni, hogy a szovjet géptípus konstrukciós hibája miatt zuhanhatott le a Malév Il–18-asa Párizsnál

Megfejtették a bálnák kísérteties énekének titkát

További cikkeink a témában