Hihetetlen, de léteznek olyan emberek, akik saját bevallásuk szerint szeretnek mosogatni vagy mondjuk porszívózni. Olyan emberrel viszont még soha sem találkoztunk, aki faarccal képes volt azt mondani, hogy szeret ablakot pucolni. Az Iglassbotnak így minden bizonnyal sokan fognak örülni.

A Mamibot ablaktisztító robotjába tök véletlenül futottunk bele a berlini IFA-n. A szemünk sarkából megláttuk, hogy ott egy porszívó, ami a falon mászik, ez pedig azonnal bekapcsolta a túlélési ösztöneinket, amik azt súgták, hogy egy ilyen rendellenes jelenségre érdemes jobban odafigyelni.

Az első benyomásunk amúgy nem volt teljesen rossz, hiszen az Iglassbot W120 tényleg nagyjából úgy néz ki, mint egy robotporszívó, csak ez a padló helyett az üveget tisztítja. A Mamibot két ablakpucoló robotja közül kétségkívül ez az érdekesebb (és a drágább is), hiszen a harmadik generációs Iglassbotot állítólag mesterséges intelligenciával is felszerelték. Abban mondjuk nem vagyunk teljesen biztosak, hogy ez nem csak a manapság divatos MI-trend meglovagolása miatt került be a specifikációba, egy ilyen robotnak ugyanis relatíve kevés intelligenciára van szüksége ahhoz, hogy tökéletesen el tudja végezni a dolgát.

Ha csak a haverok előtt szeretnél felvágni, akkor amúgy mindenképpen az Iglassbot W110-et érdemes beszerezni, hiszen a kettő közül ez a látványosabb, és csak 200 dollárba (56 ezer forint) kerül.

A W120 már 280 dollár, a kb. 80 ezer forintos ár pedig még tovább emelkedik a szállítási költséggel, a vámmal és az áfával, mivel Magyarországon egyik robot sem kapható. Szóval mielőtt megrendelnéd, érdemes alaposan tájékozódni a felhasználók véleményéről.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Találkoznál a leendő magyar űrhajóssal? Már mondjuk is, hol teheted meg

Így fog kinézni a haldokló Napunk környezete ötmilliárd év múlva

További cikkeink a témában