Számítógépes modellezés segítéségével alkották meg.

A HVG szúrta ki a ScienceAlert cikkét és videóját, amiben arról van szó, hogy a Csencsiangi Egyetem, a pittsburghi Carnegie Mellon Egyetem és a New York-i Syracuse Egyetem kutatóinak olyan – ízében egyébként a hagyományostól nem eltérő – tésztát sikerült megalkotniuk, ami főzés közben új alakot tud felvenni a rajta lévő barázdáknak köszönhetően.

A számítógépes modellezés segítéségével megszületett innováció pedig azért is zseniális ötlet, mert a laposból valamilyen formájúvá pöndörödő tészta kevesebb helyet foglal el, mint klasszikus társai, így pedig kevesebb csomagolóanyagot is kell felhasználni becsomagolásukhoz – állítólag alsó hangon 60%-kal kevesebbet.

Eközben...

Rendkívüli felfedezést tettek egy olaszországi barlangban

Az olasz kulturális miniszter szerint az egész világ erről fog beszélni.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A futás nem csak a rekortánpályán kezdődik! – Íme az NN Ultrabalaton két magyar ultrafutójának edzéstippjei

Minden héten jobbat akar csinálni – Interjú Sváby Andrással

Mutatjuk, hogyan vásárolj a dm-ben úgy, mint egy profi

További cikkeink a témában