Számítógépes modellezés segítéségével alkották meg.

A HVG szúrta ki a ScienceAlert cikkét és videóját, amiben arról van szó, hogy a Csencsiangi Egyetem, a pittsburghi Carnegie Mellon Egyetem és a New York-i Syracuse Egyetem kutatóinak olyan – ízében egyébként a hagyományostól nem eltérő – tésztát sikerült megalkotniuk, ami főzés közben új alakot tud felvenni a rajta lévő barázdáknak köszönhetően.

A számítógépes modellezés segítéségével megszületett innováció pedig azért is zseniális ötlet, mert a laposból valamilyen formájúvá pöndörödő tészta kevesebb helyet foglal el, mint klasszikus társai, így pedig kevesebb csomagolóanyagot is kell felhasználni becsomagolásukhoz – állítólag alsó hangon 60%-kal kevesebbet.

Eközben...

Rendkívüli felfedezést tettek egy olaszországi barlangban

Az olasz kulturális miniszter szerint az egész világ erről fog beszélni.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Ezt „látja” az űrhajó, az ISS, illetve a földi irányítóközpont, amikor egy űrhajó bedokkol az ISS-hez

Megfigyelték, ahogy két állat egyetlen élőlénnyé olvad össze

Papírlapként gyűrögeti az ezerkettes Ladát ez a 32 colos mélynyomó

További cikkeink a témában